Το Κρεμλίνο προειδοποιεί την Τουρκία: Αν στραφείτε κατά του Συριακού Στρατού, θα είναι το χειρότερο σενάριο

REUTERS / Huseyin Aldemir
Freepen.gr - Η επιλογή της Τουρκίας να στείλει στρατεύματα στη Συρία για να πολεμήσει εναντίον της κυβέρνησης θα είναι το «χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ μετά την απειλή της Άγκυρας ότι επίκειται μια τέτοια επιχείρηση.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει στρατιωτική εισβολή στο Idlib για να απωθήσει τον συριακό στρατό. Η αντίδραση της Ρωσίας σε μια τέτοια εξέλιξη θα εξαρτηθεί από τους στόχους που θα αποφασίσουν να επιδιώξουν τα τουρκικά στρατεύματα, δήλωσε ο Πεσκόφ.

"Αν πρόκειται για επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατικών δυνάμεων στο Idlib, αυτό ασφαλώς θα ήταν εντός του πνεύματος" των συμφωνιών της Ρωσίας με την Τουρκία, είπε.

Αλλά αν πρόκειται για μια επιχείρηση εναντίον νόμιμων συριακών ενόπλων δυνάμεων, αυτό θα ήταν ασφαλώς το χειρότερο σενάριο, ανέφερε ο Πεσκόφ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail