Τι μας συνέβη όταν ατόνησε ο ρόλος της Εκκλησίας

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Για να τελειώνουμε με τις φαντασιώσεις ένας από τους βασικούς λόγους εξισλαμισμού της Μικράς Ασίας ήταν το γεγονός ότι ατόνησε ο ρόλος της Εκκλησίας όταν το Πατριαρχείο Αντιοχείας αραβοποιήθηκε. Το ίδιο συνέβη και στους χριστιανούς της περιοχής.

Ο χριστιανισμός "κατέστρεψε" τόσο πολύ τον ελληνισμό που μαζί εξελλήνισαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Οι συγκρίσεις με θρησκευτικά φονταμενταλιστικά καθεστώτα όπως αυτό του Ιράν είναι προσβολή στους ανθρώπους που ζουν κάτω από τη συγκεκριμένη καταπίεση. Στην Ελλάδα κανείς δεν ενδιαφέρεται για το αν ο διπλανός του πιστεύει και έτσι θα έπρεπε να είναι.

Όμως η υποβάθμιση του ρόλου της Εκκλησιάς, η επικέντρωση στα αρνητικά χαρακτηριστικά της και όχι στο ρόλο που έπαιξε για την επιβίωση του έθνους, δε θα μας κάνει να πάμε μπροστά αλλά πίσω πολύ πίσω.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail