Πρακτορείο ANF: Οι Τούρκοι έντυσαν με δικές τους στολές τρομοκράτες και τους έστειλαν στο Ιντλίμπ με κονβόι

Freepen.gr - Μια άλλη εκδοχή της σύνθεσης των στρατιωτικών κονβόι που πέρασαν από την Τουρκία στη Συρία δίνει το κουρδικό πρακτορείο ANF, την οποία αξίζει να μεταφέρουμε. Οι Τούρκοι άλλωστε είναι γνωστοί σιγουρατζήδες και συνεπώς η πιθανότητα το ρεπορτάζ του γενικά αξιόπιστου πρακτορείο να ευσταθεί, είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα αναφέρει πως ο τουρκικός στρατός υιοθέτησε μια νέα τακτική για να σταματήσει την πρόοδο των ρωσικών και συριακών στρατευμάτων στο Idlib. 

Οι τζιχαντιστές της μισθοφορικής συμμαχίας SNA (Συριακού Εθνικού Στρατού, ο πρώην FSA) ντύθηκαν με τουρκικές στολές και μετά πέρασαν στο Idlib. Ο SNA είναι μια συμμαχία παρατάξεων της Αλ Κάιντα όπως η Ahrar al-Sham και ομάδες που απαρτίζονται από Τούρκους δεξιούς εξτρεμιστές και τα μέλη των ISIS και al-Nusra. Συγκεκριμένα, η ταξιαρχία Hamza, η ταξιαρχία Sultan Murad, η ταξιαρχία Sultan Süleyman Shah και η ταξιαρχία Muntasir Bilallah εξοπλίστηκαν με τουρκικές στρατιωτικές στολές και μεταφέρθηκαν στο Idlib αφού έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση στην Τουρκία.

Ο τουρκικός στρατός έχει μεταφέρει 1.500 στρατιωτικά οχήματα στην περιοχή τις τελευταίες δέκα ημέρες. Οι τζιχαντιστές έχουν τοποθετηθεί στους "παρατηρητικούς σταθμούς" της Τουρκίας και στις νεοσυσταθείσες θέσεις.

Αυτά τα στρατεύματα λέγεται ότι είχαν τοποθετηθεί στις τέσσερις στρατιωτικές θέσεις κοντά στο Saraqib, οι οποίες χτίστηκαν από την Τουρκία για να σταματήσουν την πρόοδο Ρωσίας-Συρίας. Από εκεί έκαναν επιθέσεις σε συριακές και ρωσικές μονάδες με τανκς και πυροβολικό. Μετά την πτώση του Saraqib, πολλοί από αυτούς αποχώρησαν προς τα τουρκικά παρατηρητήρια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), 240 Τούρκικα στρατιωτικά οχήματα μεταφέρθηκαν στην Idlib την περασμένη εβδομάδα. Λέγεται ότι υπάρχουν 5.000 στρατιώτες του τουρκικού στρατού στην περιοχή.

"Προετοιμαστείτε για το χειρότερο"

Σύμφωνα με το Reuters, πραγματοποιήθηκε στο Reyhanli στην Τουρκία μια συνάντηση που συγκάλεσε ο Τουρκικός στρατός και η MIT με πάνω από σαράντα τζιχαντιστές διοικητές στους οποίους φέρεται να ειπώθηκε πως οι συνομιλίες με τη Μόσχα είχαν αποτύχει και ότι έπρεπε να προετοιμαστούν για το χειρότερο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail