Η Αίγυπτος ισχυρότερη στρατιωτικά από την Τουρκία – 920.000 στρατός

Την υπεροχή της Αιγύπτου που ανέβηκε τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, αναφορικά με τη στρατιωτική της ισχύ για το 2020, ξεπερνώντας και την Τουρκία, αναδεικνύει η μελέτη της εξειδικευμένης στρατιωτικής ιστοσελίδας «Global Firepower 2020», όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός Τύπος.

Σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα, της Αιγύπτου προηγούνται κατά σειρά οι χώρες: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθεί η Βραζιλία στην 10η θέση και η Τουρκία στην 11η θέση.

Η Ιταλία και η Γερμανία καταλαμβάνουν την 12η και 13η θέση αντίστοιχα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 33η θέση.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Αίγυπτος κατατάσσεται σε ισχύ 10η στον κόσμο για την πολεμική αεροπορία της, 7η για το πολεμικό ναυτικό της παγκοσμίως και 4η σχετικά με την ισχύ της στα τανκς.

Τέλος, αναφορικά τώρα με τα στρατεύματά της, η Αίγυπτος διαθέτει περίπου 43 εκατομμύρια άρρενες, με 920.000 στελέχη να αποτελούν το στρατιωτικό της προσωπικό, ενώ 36 εκατομμύρια Αιγύπτιοι είναι «κατάλληλοι για υπηρεσία» σε περίπτωση στρατιωτικής ανάγκης.

Από: tribune.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail