Οι μισθοφόροι του Ερντογάν στερούν για 6η ημέρα το νερό σε 600.000 ανθρώπους

Freepen.gr - Το δημοτικό συμβούλιο της Hasaka έθεσε 6 πηγάδια σε λειτουργία για να παράσχει πόσιμο νερό στην πόλη, αφού οι μισθοφόροι της τουρκικής κατοχής συνεχίζουν να διακόπτουν την υδροδότησή της καθώς και των γύρω περιοχών για 6η συνεχόμενη ημέρα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Hasaka, Adnan Khajou, σε δήλωση προς τον δημοσιογράφο του SANA, δήλωσε το Σάββατο ότι η άντληση νερού από τα πηγάδια έρχεται για να παράσχει νερό για οικιακή χρήση μέχρι να ξαναρχίσει η άντληση νερού από τον σταθμό Alouk.

Ο Khajou ανέφερε ότι το Συμβούλιο ετοιμάζει δύο πρόσθετα πηγάδια για την κάλυψη της αυξανόμενης ανάγκης για πόσιμο νερό στην πόλη.

Ο Γενικός Διευθυντής της Εγκατάστασης Υδάτων στη Hasak,a Mahmoud al-Okla δήλωσε ότι το ίδρυμα, σε συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς και την Αραβική Κόκκινη Ημισέληνο (SARC)χρησιμοποίησε 30 δεξαμενές νερού για την παροχή πόσιμου νερού στις γειτονιές της πόλης της Χασάκα.

Οι μισθοφόροι της τουρκικής κατοχής συνεχίζουν να αποκόπτουν την παροχή ύδατος στην πόλη αφότου έδιωξαν τους εργαζόμενους από το σταθμό Alouk πριν έξι ημέρες.

Ο σταθμός υδροδότησης Alouk παρέχει πόσιμο νερό σε περίπου 600.000 άτομα στην περιοχή της Hasaka και στις κοντινές κατοικημένες γειτονιές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail