Ισχυρή ένδειξη λειψανδρίας των ισλαμιστών: Τι συνέβη το τελευταίο 24ωρο στο Ιντλίμπ

Freepen.gr - Ο τουρκικός στρατός προχώρησε σε ένα μεγάλο ρίσκο αυτή την εβδομάδα, όταν στήριξε μια άλλη μεγάλη επίθεση των ισλαμιστών στην ανατολική ύπαιθρο του Idlib στο χωριό Nayrab που βρίσκεται δυτικά από την κεντρική πόλη του Saraqib.

Οι ισλαμιστές με επικεφαλής τον Hay'at Tahrir Al-Sham (HTS) και τις εθνικές δυνάμεις απελευθέρωσης (NLF), συγκέντρωσαν τα περισσότερα από τα στρατεύματά τους στον άξονα αυτό. Μολονότι πέτυχαν να πιάσουν ξανά το Nayrab, το πλήρωσαν πολύ ακριβά λίγο νοτιότερα από όπου μετέφεραν δυνάμεις για την επιχείρησή τους.

Στη νότια κατεχόμενη περιοχή της Jabal Al-Zawiya, οι τρομοκράτες βρέθηκαν εκτεθειμένοι εντελώς στην επίθεση του Συριακού Στρατού (SAA) την Τρίτη.

Το αποτέλεσμα ήταν η απελευθέρωση μεγάλων τμημάτων της περιοχής Jabal Al-Zawiya, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Kafr Nabl και Hass με τον στρατό να περιορίζει το νότιο μέτωπο κινούμενος προς βορρά.

Σε περίπτωση που ο Συριακός Στρατός καταφέρει να φτάσει στο τμήμα της εθνικής οδού Λατάκια - Χαλέπι, η επίθεση των ισλαμιστών στο Nayrab θα έχει ελάχιστη σημασία, καθώς θα έχουν χάσει ολόκληρη την περιοχή Jabal Al-Zawiya.

Επιπρόσθετα ήδη βομβαρδίζονται σήμερα έντονα οι θέσεις των τρομοκρατών στο Qaminas που αποτελεί το προπύργιο των επιθέσεων στο Nayrab.

Σε κάθε περίπτωση όμως τίθεται το ερώτημα του κατά πόσο έχει περιοριστεί σημαντικά η διαθέσιμη ικανή δύναμη των τρομοκρατών ως προς τον αριθμό τους. Μολονότι ελέγχουν πλέον περίπου το 1/3 της έκτασης που ήλεγχαν προ δύο ετών, είναι φανερό ότι έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες όσον αφορά την αριθμητική τους δύναμη είτε διότι εξουδετερώθηκαν είτε γιατί μεταφέρθηκαν σε άλλα μέτωπα (Αφρίν, Ρας αλ Αΐν) ή χώρες (Λιβύη) ώστε να αναγκαστούν να αποδυναμώσουν άλλες θέσεις τους για να διεξάγουν μια επιχείρηση αναμφίβολης σκοπιμότητας μιας και το μέλλον τους δε φαντάζει ευοίωνο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail