Ολλανδία σε Τούρκους μετανάστες: Από το 2021 πρώτα θα μαθαίνετε ολλανδικά και όχι μόνο, για να μπείτε

φωτο dutchnews.nl
Freepen.gr - Η κυβέρνηση της Ολλανδίας σκοπεύει να εισαγάγει υποχρεωτικά μαθήματα ένταξης για τους Τούρκους υπηκόους που μεταναστεύουν στις Κάτω Χώρες όταν τεθεί σε ισχύ η νέα νομοθεσία για την ένταξη το επόμενο έτος, δήλωσε ο υπουργός κοινωνικών υποθέσεων Wouter Koolmees στους βουλευτές, αναφέρει η dutchnews.nl.

Οι Τούρκοι υπήκοοι απαλλάσσονται από τα μαθήματα από το 2011, διότι η απαίτηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις συνθήκες της ΕΕ με την Τουρκία.

Ωστόσο, μια «αλλαγή στην ερμηνεία» της Συνθήκης της ΕΕ με την Τουρκία σημαίνει ότι η απαίτηση μπορεί να επανέλθει, υποστήριξε ο Koolmees στην ενημέρωση. Οι περισσότεροι υπήκοοι τρίτων χωρών πρέπει να περάσουν από το πρόγραμμα εισδοχής. «Οι κύκλοι μαθημάτων ένταξης είναι ένας σημαντικός τρόπος για τους νεοφερμένους να βρουν το δρόμο τους στην κοινωνία και να μάθουν τη γλώσσα μέσω εργασίας, πρακτικής άσκησης ή εθελοντικής εργασίας», ανέφερε η υπουργική δήλωση.

Το υπουργείο κοινωνικών υποθέσεων επεξεργάζεται επί του παρόντος νέους κανονισμούς για την ενσωμάτωση, που ελπίζει να εισαγάγει την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Οι νέοι κανόνες σημαίνουν ότι οι Τούρκοι υπήκοοι θα πρέπει να περάσουν μια βασική εξέταση πριν μεταφερθούν στις Κάτω Χώρες.

Η εξέταση αυτή θα περιλαμβάνει μια εισαγωγή στη γλώσσα και την ολλανδική κοινωνία.

Με την άφιξη στις Κάτω Χώρες, οι τοπικές αρχές θα επιφορτιστούν με την εκπόνηση ενός εξατομικευμένου προγράμματος για κάθε άτομο. Οι νέοι κανόνες δε θα ισχύουν για τους Τούρκους υπηκόους που ζουν ήδη στις Κάτω Χώρες. Πέρυσι, περίπου 9.500 Τούρκοι υπήκοοι μετακόμισαν στην Ολλανδία και 5.000 αποχώρησαν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail