Στρατηγός του Χαφτάρ: Ο Ερντογάν θέλει να μεταφέρει συνολικά 18.000 τρομοκράτες στη Λιβύη

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, ο στρατηγός Ahmed Al-Mismari, αποκάλυψε τα ονόματα των ηγετών των Σύριων μισθοφόρων που έστειλε η Τουρκία στη Λιβύη πρόσφατα για να πολεμήσουν στις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων της Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ένας άνθρωπος που ονομάζεται συνταγματάρχης Γκάζι καθοδηγεί τους μισθοφόρους στη Λιβύη, σημειώνοντας ότι «οι εθνικότητες των τρομοκρατών που μεταφέρθηκαν στη Λιβύη ήταν Σύριοι και Ιρακινοί».

Ο Αλ Μισμάρι επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο Ερντογάν «σχεδιάζει να στείλει συνολικά 18.000 τρομοκράτες στη Λιβύη», εξηγώντας πως η Τουρκία έχει μεταφέρει μέχρι και 2.000 μαχητές από την οργάνωση Al-Nusra Front στη Λιβύη μέσω του αερολιμένα Mitiga της Τρίπολης.

"Το αεροδρόμιο Mitiga έχει μετατραπεί τελείως σε τουρκική στρατιωτική βάση", ανέφερε, τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος "μετέφερε 1.500 μαχητές ISIS από τη Συρία στη Λιβύη".

Ο Αλ Μισμάρι δήλωσε επίσης ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης «έχει δεσμευτεί για την κατάπαυση του πυρός ώστε να δώσει ευκαιρία για ειρηνική λύση και να εκθέσει τον εχθρό ενώπιον της διεθνούς κοινότητας», σημειώνοντας ότι η δέσμευση για την κατάπαυση του πυρός "έχει ήδη εκθέσει τον Ερντογάν πστη διεθνή κοινότητα λόγω της υποστήριξής του στην τρομοκρατία».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail