Μεγάλο τουρκικό κονβόι 100 οχημάτων πέρασε στο Ιντλίμπ: Παίζει με τη ρωσική φωτιά η Αγκυρα;

Freepen.gr - Μια μεγάλη τουρκική στρατιωτική συνοδεία εισήλθε στην επαρχία του Idlib την Παρασκευή, εν μέσω αναφορών από ακτιβιστές της αντιπολίτευσης για πιθανή αντεπίθεση εναντίον του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA).

Σύμφωνα με τις αναφορές που επικαλείται το almasdarnews.com, πάνω από 100 οχήματα του Τουρκικού Στρατού, με κομάντος και άλλο στρατιωτικό προσωπικό, μπήκαν στο  Idlib από τη γειτονική επαρχία Hatay, όπου πήγαν στο παρατηρητήριο στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο τουρκικός στρατός, μαζί με τους ισλαμιστές συμμάχους του από το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (NLF), σχεδιάζουν να απωθήσουν το Συριακό Στρατό προς τη ζώνη αποκλιμάκωσης που συμφωνήθηκε στο Σότσι.

Εάν είναι αλήθεια, αυτό θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της συριακής σύγκρουσης που ο τουρκικός στρατός θα επιτεθεί - αν επιτεθεί - κατά των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων. Πάρα ταύτα και δεδομένου του ρωσικού παράγοντα που πρωταγωνίστησε στις επιχειρήσεις, μια τέτοια εξέλιξη δεν πρέπει να θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail