Η Συρία δεν έχει...στρατηγική ψυχραιμία! Έπεσε και το Σαρακίμπ, στα 10χλμ το Ιντλίμπ και Game Over Ταγίπ!

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SΑΑ) απελευθέρωσε την στρατηγική πόλη του Σαρακίμπ την Πέμπτη αφού οι υπόλοιποι τζιχαντιστές αποσύρθηκαν από την περιοχή μέσω του τελευταίου ανοικτού δρόμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τουρκόφιλοι ισλαμιστές το έβαλαν στα πόδια λίγο πριν την περικύκλωση της πόλης από την 25η Ειδική Δύναμη (πρώην Δύναμη των Τίγρεων) νωρίτερα σήμερα.

Η προέλασε προς το Σαρακίμπ διήρκεσε μόνο μια εβδομάδα αφού ο Συριακός Αραβικός Στρατός κατέλαβε τη στρατηγική πόλη Μααράτ αλ Νουμάν, η οποία βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού Χαλεπίου - Δαμασκού (Μ-5).

Το Σαρακίμπ είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις στη βορειοδυτική Συρία λόγω της θέσης του σε δύο μεγάλες εθνικές οδούς: το Μ-5 και τον Μ-4 Χαλέπι-Χάσακα.


Με την απελευθέρωση του Σαρακίμπ, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας μπορεί πλέον να ασχοληθεί με την απελευθέρωση των υπολοίπων περιοχών υπό τον έλεγχο της Hay'at Tahrir Al-Sham (HTS - πρώην αλ Νούσρα) και των συμμάχων της μεταξύ των επαρχιών Ιντλίμπ - Χαλεπίου.

Επιπλέον ο Στρατός απέχει πια μόλις 10χλμ από την πόλη του Ιντλίμπ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail