Χάφταρ: «Έλληνες αδελφοί μου σας αφιερώνω την Κυρήνη» αλλά προσοχή με τα σορόπια

Freepen.gr - Με ένα βίντεο αφιερωμένο στους Έλληνες ο Χ.Χάφταρ μας αποκαλεί «αδελφούς» και μας αφιερώνει την πόλη της Κυρήνης στην Λιβύη η οποία ήταν εκ των αρχαιότερων ελληνικών αποικιών. Η Κυρήνη ιδρύθηκε ως αποικία των Ελλήνων της Θήρας, κάτι που αναφέρεται στο τέταρτο βιβλίο της Ιστορίας του Ηρόδοτου.Υπήρξε η κύρια πόλη της αρχαίας Λιβύης και διατηρούσε εμπορικές σχέσεις με ελληνικές πόλεις, όπως αναφέρει το hellashistory.gr.

«Στους Έλληνες αδελφούς αφιερώνουμε την πόλη της Κυρήνης στη Λιβύη το κοινό μας παρελθόν και το κοινό ένδοξο μέλλον μας» αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο στον ημι-επίσημο λογαριασμό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού [LNA] στο Twitter.



Είναι πολλά τα κολακευτικά σχόλια και αναρτήσεις από την πλευρά Χαφτάρ απέναντι στη χώρα μας. Ίσως γνωρίζει περισσότερα που εμείς αγνοούμε, ωστόσο ας είμαστε πάντα προσεκτικοί με τα μέλια και τα σορόπια. Κανόνας της ζωής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail