Washington Times: Το Wuhan όπου ξεκίνησε η επιδημία του κορονοϊού, διαθέτει εργαστήρια βιολογικού πολέμου


(Xiong Qi/Xinhua via AP)
Freepen.gr - Το Ινστιτούτο Ιολογίας του Wuhan διαθέτει το μόνο ασφαλές εργαστήριο της Κίνας για τη μελέτη θανάσιμων ιών.

Η θανατηφόρα επιδημία του κορονοϊού που διαδίδεται παγκοσμίως μπορεί να προέρχεται από ένα εργαστήριο του Wuhan που συνδέεται με το πρόγραμμα βιολογικών όπλων της Κίνας, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα του Ισραηλινού βιολογικού πολέμου, σημειώνει σε δημοσίευμά της η washingtontimes.com.

Το Radio Free Asia αυτή την εβδομάδα αναμεταδίδει μια τοπική τηλεοπτική εκπομπή από το Wuhan του 2015, παρουσιάζοντας το πιο προηγμένο εργαστήριο έρευνας ιών της Κίνας που είναι γνωστό ως Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan, ανέφερε το Radio Free Asia.

Το εργαστήριο είναι η μόνη δηλωμένη θέση στην Κίνα ικανό να εργαστεί με θανατηφόρους ιούς.

Ο Dany Shoham, πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών του Ισραηλινού Στρατού που μελέτησε το κινεζικό πρόγραμμα για βιολογικούς πόλεμους, δήλωσε ότι το Ινστιτούτο συνδέεται με το μυστικό πρόγραμμα βιολογικών όπλων του Πεκίνου.

"Ορισμένα εργαστήρια στο ινστιτούτο έχουν εμπλακεί πιθανώς, όσον αφορά την έρευνα και την ανάπτυξη, στα κινεζικά [βιολογικά όπλα], τουλάχιστον με ασφάλεια, αλλά όχι ως βασική διευκόλυνση της ευθυγράμμισης του κινεζικού BW [biological warfare = βιολογικού πολέμου]", δήλωσε ο Shoham στο The Washington Times.

Οι εργασίες για τα βιολογικά όπλα διεξάγονται στο πλαίσιο διπλής πολιτικοστρατιωτικής έρευνας και είναι "σίγουρα συγκεκαλυμμένες", ανέφερε σε email.

Ο Shoham κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην ιατρική μικροβιολογία. Από το 1970 έως το 1991 ήταν ανώτερος αναλυτής κι επεξεργάστηκε ισραηλινές στρατιωτικές πληροφορίες για βιολογικούς και χημικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή και παγκοσμίως, κατέχοντας το βαθμό του υπολοχαγού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail