Νικήτρια της κόντρας Ιράν-ΗΠΑ στο Ιράκ η...Μόσχα: Η Βαγδάτη επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις για τους S-300

Freepen.gr - Το Ιράκ επανέλαβε τις συνομιλίες με τη Ρωσία σχετικά με την αγορά συστημάτων αεράμυνας S-300, ημέρες μόνο μετά την επίθεση στις αεροπορικές βάσεις του που φιλοξενούν αμερικανικά στρατεύματα, σημειώνει το defenseworld.net.

"Το Ιράκ έχει ξαναρχίσει τις συνομιλίες του για την αγορά των ρωσικών S-300. Θα έπρεπε να τους έχουμε ήδη αγοράσει, δεν είμαι σίγουρος σε ποιο στάδιο βρίσκονται σήμερα οι συνομιλίες, αλλά σίγουρα έχουν εγκριθεί από την ιρακινή κυβέρνηση" αναφέρει το RIA Novosti επικαλούμενο τον Mohammed Ridha, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας και ασφάλειας του Ιράκ.

Στα μέσα της 7ης και 8ης Ιανουαρίου, η Τεχεράνη πραγματοποίησε επιθέσεις με πυραύλους και έπληξε τις ιρακινές βάσεις που στέγαζαν στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ για να εκδικηθούν το θάνατο του ανώτατου στρατηγού του Ιράν, Qasem Soleimani.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι προσπάθησαν να αποτρέψουν το Ιράκ από την αγορά ρωσικών συστημάτων. "Αναμένω από τις ΗΠΑ να αντιταχθούν σε αυτή τη συμφωνία, επειδή ήταν η Ουάσινγκτον που προκάλεσε την διακοπή των προηγούμενων διαπραγματεύσεων", δήλωσε ο Ridha.

"Πριν από μερικούς μήνες, μετά από επιθέσεις σε βάσεις που ανήκουν στην σιιτική πολιτοφυλακή, τις Λαϊκές Δυνάμεις Κινητοποίησης, στη Βαγδάτη και σε άλλες επαρχίες, προέκυψε η ανάγκη για αυτό το όπλο και το υπεύθυνο μέρος επανέλαβε τις διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση S-300. Αναμένουμε αντίδραση από τις ΗΠΑ σε αυτό το θέμα ", εξήγησε.

Ο Ridha επεσήμανε ότι το ποσοστό του ρωσικού στρατιωτικού υλικού στο Ιράκ θα μπορούσε να υπερβεί το 50% επειδή είναι "πιο αξιόπιστο και φθηνότερο". Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα παλαιότερα συστήματα αεράμυνας που επιθυμεί να αντικαταστήσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail