Τη βύθιση του ORUC REIS ζητά ο Βελόπουλος!

Με αφορμή την είσοδο του Τουρκικού ερευνητικού σκάφους ORUC REIS στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ανήμερα της επετείου των Ιμίων και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η κυβέρνηση, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής:

Επειδή συνεχίζει το τουρκικό σκάφος να παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα, η ύστατη λύση σε ένα σοβαρό κράτος με μία σοβαρή κυβέρνηση είναι αυτό που είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου: "Βυθίσατε το ORUC REIS"!

Επίσης, καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση ότι παραβιάζει τη νομοθεσία, αφού ο νόμος 2289/95 όπως τροποποιήθηκε από το νόμο 4001/2011, προβλέπει ότι η Ελλάδα έχει οριοθετήσει υφαλοκρηπίδα.

Με βάση το νόμο αυτό, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να επιχειρήσει push back στο τουρκικό πλοίο και αν δεν εισακουστεί να το βυθίσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail