Λιβυκά σύννεφα στη Μόσχα; Χαφτάρ: Δεν αποσύρω τον LNA από την Τρίπολη

Freepen.gr - Ο στρατάρχης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Khalifa Haftar, αρνήθηκε να διαπραγματευτεί την απόσυρση του LNA από τις θέσεις του στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μόσχα, σύμφωνα με πηγή από τη ρωσική πρωτεύουσα του addresslibya.co.

Η Ρωσία διεξάγει επί του παρόντος ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Marshal Haftar του LNA και του πρωθυπουργού της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNΑ) με έδρα την Τρίπολη, Fayez Al-Sarraj. Οι δύο πλευρές μάχονται για να αναλάβουν τον έλεγχο της Τρίπολης από τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ειρηνευτικές συνομιλίες διεξήχθησαν χωριστά, ενώ η ρωσική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση με τον Marshal Haftar, η τουρκική αντιπροσωπεία που πραγματοποίησε παρόμοια συνάντηση με τον Al-Sarraj.

Σύμφωνα με το ahram.org.eg, ο Σεργκέι Λάβροφ είπε ότι ορισμένες πλευρές στη σύγκρουση έχουν υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αλλά ο Χαλιφά Χάφταρ ζήτησε περισσότερο χρόνο για να εξετάσει το ζήτημα και συγκεκριμένα μέχρι την Τρίτη το πρωί .
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail