Κούρδος αγωνιστής: Στη Σερικανίγιε πολεμήσαμε μαχητές του ISIS από Τυνησία, Αίγυπτο, Αφγανιστάν και Πακιστάν

Freepen.gr - Ο Devrim Dersim που μάχεται με τις Μονάδες Άμυνας του Λαού (YPG) από το 2012 μιλά στο κουρδικό πρακτορείο ANF και προβαίνει σε σημαντικές αποκαλύψεις ως προς το ασκέρι του Ερντογάν που έχει εισβάλει και καταλάβει τη μεθοριακή πόλη Σερεκανίγιε. Ο Dersim είναι πατέρας τριών παιδιών. Τρεις από τους αδελφούς της βρίσκονται στο YPG, μια από τις αδελφές του στις Αμυντικές Μονάδες Γυναικών (YPJ), και η μητέρα του στο γυναικείο κίνημα Kongreya Star.

Ο Dersim συμμετείχε σε επιθέσεις εναντίον του ISIS, της Αλ-Νούσρα και άλλων ομάδων που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία στη Χάσακα, τη Σερεκανίγιε, το Ταλ Ταμρ, το Κομπάνι, το Τιλ Μπεράκ, τη Ράκκα, το Ντέιρ Εζορ και αλλού. Πρόσφατα, αγωνίστηκε στο Serêkaniyê ενάντια στην εισβολή του τουρκικού στρατού και των τζιχαντιστών του SNA, που ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου.

"Η SDF δεν τους άφηνε να προχωρήσουν"

Ο Dersim τραυματίστηκε και στα δύο πόδια και στο χέρι κατά τη διάρκεια της αντίστασης στη βιομηχανική περιοχή κοντά στο Serêkaniyê. Δηλώνει πως ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε όλα τα μέσα καθώς επίσης απαγορευμένα όπλα για να σπάσει την αντίσταση: «Αφού τα αεροπλάνα βομβάρδισαν παντού, οι συμμορίες προσπαθούσαν να προχωρήσουν. Παρόλα αυτά, οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) κράτησαν τις θέσεις τους και εμπόδισαν την πρόοδό τους».

"Οι συμμορίες δεν ήταν από τη Συρία"

"Έχω αποκτήσει την εμπειρία μου με τις μεθόδους των συμμοριών κατά τη διάρκεια του πολέμου ενάντια στο ISIS", εξηγεί ο Dersim και συνεχίζει: «Οι τακτικές των στρατιωτικών δυνάμεων που διεξήγαγε η Τουρκία ήταν οι ίδιες με εκείνες του ISIS, η εμφάνισή τους ήταν πολύ παρόμοια, είχαν μακριά μαλλιά και μούσια και φώναζαν Takbir όπως το ISIS κατά τη διάρκεια των επιθέσεων τους. Σημειώνει επίσης πως ήταν ξεκάθαρο από τη γλώσσα τους ότι δεν ήταν από τη Συρία · προέρχονταν από την Τυνησία, την Αίγυπτο, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

"Ο Ερντογάν και το τουρκικό κράτος πρέπει να καταδικαστούν"

"Δεν είμαστε τρομοκράτες, υπερασπίζουμε το λαό μας, τη χώρα μας και τις αξίες μας", δήλωσε ο Ντερσίμ ζητώντας να προσαχθούν η Τουρκία και ο Ερντογάν στη δικαιοσύνη για τα εγκλήματα πολέμου.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail