Η Hyundai αναστέλλει την παραγωγή στην Τουρκία

Freepen.gr - Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai αναστέλλει την παραγωγή στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στην βορειοδυτική επαρχία Kocaeli της Τουρκίας, ανέφερε η εφημερίδα Dünya την Τετάρτη.

Το εργοστάσιο παραγωγής της Hyundai στο İzmit θα κλείσει την παραγωγή αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων για ένα μήνα, από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου και πάλι από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου, ανέφερε η Dünya επικαλούμενη τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο θυγατρικές της Hyundai στη χώρα, η Hyundai Mobis και η Hyundai Glovis, θα κλείσουν επίσης προσωρινά, ανέφερε, χωρίς να αναλύσει τους λόγους πίσω από την κίνηση αυτή.

Το ρέπορταζ έρχεται καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία της Τουρκίας υποφέρει από την πτώση της οικονομικής ύφεσης που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018, όταν η λίρα βυθίστηκε σε χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου, προωθώντας τον πληθωρισμό και τα επιτόκια και οδηγώντας σε πτώση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Τουρκία μειώθηκαν για τρία χρόνια διαδοχικά, παρά τη μείωση των επιτοκίων στα δάνεια αυτοκινήτων από τον Αύγουστο.

Η Hyundai Turkey ζήτησε μειωμένο ωράριο εργασίας από την Άγκυρα και σχεδιάζει να απασχολεί τους υπαλλήλους της ανα 15ημερα μέσα στους επόμενους μήνες, δήλωσε η Dünya.

Κατά συνέπεια, οι υπάλληλοι της Hyundai θα λάβουν το 80% των μισθών τους από την κυβέρνηση για τις 15 ημέρες του μήνα, όταν δεν εργάζονται, ανέφερε το δημοσίευμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail