Παρασκήνιο στη Μόσχα από Haberturk: Οι μυστικές υπηρεσίες Αιγύπτου κι ΗΑΕ πίσω από την στάση Χαφτάρ

Freepen.gr - Σε δημοσίευμά της η τουρκική ιστοσελίδα Haberturk δείχνει προς Αίγυπτο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το προς ώρας ναυάγιο των συνομιλιών στη Μόσχα με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ να επιστρέφει στη Λιβύη δηλώνοντας ότι θα απαντήσει σε 48 ώρες.

Ο ανταποκριτής της Habertürk Ankara Bülent Aydemir ανέφερε ότι αξιωματούχοι διπλωματικών και μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου-ΗΑΕ συμμετείχαν επίσης στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός και συμφιλίωσης και πως ευθύνονται για το αδιέξοδο. Αναφέρει μάλιστα ότι αυτές οι αντιπροσωπείες έπεισαν τον Λίβυο στρατάρχη να αποχωρήσει και ότι η παρουσία τους στη Μόσχα ήταν ένα λάθος.

Η τουρκική σελίδα υποστηρίζει μάλιστα ότι ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ ήταν θυμωμένος κι αναψοκοκκίνησε, επειδή ο Χαφτάρ εξέφρασε την αντίδρασή του με υψηλό τόνο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail