Σε ναυτικό αποκλεισμό της GNA προχωρά ο Χαφτάρ

Freepen.gr - Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός κάλεσε τη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή να ανακοινώσει διεθνώς ότι πλέον απαγορεύεται η προσέγγιση στα λιμάνια της Μισράτα και της Κουμς όπως αναφέρει το SkyNewsArabia_B.



Επί της ουσίας ο LNA προχωρά σε ναυτικό αποκλεισμό των λιμανιών που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Τρίπολης.



Η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) χαιρέτησε την Πέμπτη την πρωτοβουλία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με στόχο την εδραίωση της ειρήνης και την επίτευξη σταθερότητας στη Λιβύη, υπογραμμίζοντας ότι είναι αυτός είναι και ο στόχος του LNA. Ωστόσο η προσέγγιση είναι διαφορετική αφού σε δήλωση του επίσημου εκπροσώπου του, του στρατηγού Ahmed Al-Mismari, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες των δυνάμεων του LNA εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Διοίκηση του LNA ανέφερε πως: «Οι ένοπλες ομάδες έχουν αναλάβει την πρωτεύουσα της Τρίπολης και λαμβάνουν υποστήριξη από ορισμένες χώρες και κυβερνήσεις που τους παρέχουν στρατιωτικό εξοπλισμό και διάφορα πυρομαχικά καθώς και αεροσκάφη».

Η Γενική Διοίκηση του LNA τόνισε ότι κράτη και κυβερνήσεις που υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες στην Τρίπολη μεταφέρουν μεγάλο αριθμό τρομοκρατών από όλο τον κόσμο για να πολεμήσουν ενάντια στις δυνάμεις του LNA και του λαού της Λιβύης.

"Η επίτευξη της σταθερότητας και της ασφάλειας και η ανταπόκριση στις απαιτήσεις του εκδημοκρατισμού και η επανάληψη της πολιτικής διαδικασίας και η συμφωνία για ένα εθνικό πλαίσιο για δίκαιη κατανομή του πλούτου των Λίβυων χωρίς αποκλεισμό ή περιθωριοποίηση, μας οδηγούν στο να λέμε ότι η διάλυση και ο αφοπλισμός των πολιτοφυλακών αποτελούν εθνική και διεθνή απαίτηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail