Ενός κακού, μύρια έπονται: Το Ιράν παραδέχθηκε την κατάρριψη του Boeing από λάθος

Nazanin Tabatabaee / WANA
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, δεσμεύθηκε να βρει και να τιμωρήσει όλους όσοι συμμετείχαν στην ακούσια κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους πάνω από την Τεχεράνη, μιλώντας για "καταστροφικό λάθος".

Μια εσωτερική έρευνα "κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δυστυχώς οι πυραύλοι που πυροδοτήθηκαν λόγω ανθρώπινου λάθους προκάλεσαν τη φρικτή συντριβή του ουκρανικού αεροπλάνου και τον θάνατο 176 αθώων ανθρώπων", ανέφερε ο Ρουχάνι σε ένα tweet.

Οι έρευνες συνεχίζουν να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να ασκηθούν διώξεις.

"Οι σκέψεις και οι προσευχές μου πηγαίνουν σε όλες τις οικογένειες που πενθούν", δήλωσε ο Ρουχάνι.



Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif εξέφρασε τη «βαθιά λύπη, συγγνώμη και συλλυπητήρια» για την ακούσια πτώση ουκρανικού αεροσκάφους στην Τεχεράνη, λέγοντας ότι «ανθρώπινο λάθος» κατά τη διάρκεια «κρίσης με τις ΗΠΑ» οδήγησε στην καταστροφή.

«Μια θλιβερή μέρα» έγραψε ο Ζαρίφ κάνοντας λόγο για τα πρώτα αποτελέσματα μιας εσωτερικής έρευνας.



Ενός κακού, μύρια έπονται. Τα καουμποϊλίκια της εκτέλεσης κρατικού αξιωματούχου σε άλλη χώρα από τρίτο κράτος, έχουν συνέπειες. Και τελικά ακόμη κι αν η...αντίδραση του Ιράν ήταν βολική για όλους με 80 και 0 μηδέν νεκρούς ταυτόχρονα, να που πάντα υπάρχει ο απρόβλεπτος παράγοντας όπως η στροφή που διαβάσαμε σε ξένες ιστοσελίδες που επιχειρήθηκε από το boeing και ήρθε το λάθος που έστειλε 176 ανθρώπους στο θάνατο. Τόσο εύκολο είναι να ξεφύγει μια κατάσταση για όσους παίζουν με τη φωτιά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail