Αναποτελεσματική η θεατρική παράσταση της Μέρκελ…

Ήταν γνωστό, πως με πρωτοβουλία της Γερμανίας θα πραγματοποιούταν η μεγάλη διάσκεψη προχτές Κυριακή στο Βερολίνο, που ως στόχο είχε την επίτευξη εκεχειρίας και δέσμευσης των δυο εμπλεκομένων μερών για την παύση του εμφύλιου στη Λιβύη.

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Ωστόσο, με απρεπέστατο, αγενέστατο τρόπο μέχρι του σημείου της δημιουργίας διπλωματικού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ απέκλεισε την Ελλάδα από την εν λόγω διάσκεψη.

Και με περίσσια θρασύτητα το γερμανικό ΥΠΕΞ, μπροστά στην χαλαρή ελληνική αντίδραση, μας “αποκάλυψε” ότι δεν κάλεσε η Γερμανία την Ελλάδα γιατί ουσιαστικά τα θέματα που θα συζητούσαν εκεί δεν την αφορούσαν, αφού δεν έχει κανένα λόγο (η Ελλάς) στην κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Για την Γερμανία όμως έχουν λόγο το Κονγκό, η Αλγερία κ.α. χώρες.

Ναι, από τη στιγμή που η Γερμανία σε αυτήν την διάσκεψη κάλεσε τις ΗΠΑ, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Δημοκρατία του Κονγκό, Ιταλία, Αίγυπτο, Αλγερία, Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Ένωση (Γερμανία), Αφρικανική Ένωση και Αραβικό Σύνδεσμο.

Ενώ η Ελλάς που πλήττεται σφόδρα από τους τσαμπουκάδες του Τούρκου Σουλτάνου με το ψευτό-κυβερνήτη του ούτε 20% της κυριαρχίας στην Αφρικανική χώρα Φαγέζ αλ Σαράζ, δεν έχει λόγο.

Αλλά είναι πασιφανέστατο το σχέδιο της Γερμανίας εδώ και πολλά χρόνια. Πρωταγωνίστησε στην έλευση των Μνημονίων στη χώρα μας, όπως και της έλευσης χιλιάδων παράνομων μεταναστών με την υψηλή χορηγία του Ρ. Τ. Ερντογάν. Απώτερος σκοπός της η αρπαγή του τεράστιου ορυκτού πλούτου της Ελλάδος. Όπως και της Λιβύης, η αρπαγή των τεράστιων αποθεμάτων πετρελαίου. Όταν τα οικονομικά της συμφέροντα (της Γερμανίας), αλλά και των ΗΠΑ είναι τεράστια στην ευρύτερη γειτονιά μας. Αφού έχουν συνάψει επικερδείς για τα συμφέροντά τους συμφωνίες με τον Φαγέζ αλ Σαράζ, και οι οποίες κινδυνεύουν από την επικράτηση στη Λιβύη του Χαλίφα Χάφταρ και του Εθνικού Λιβυκού Στρατού.

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν αυτή η διάσκεψη, η οποία κατά την κ. Μέρκελ είχε διαβούλευση διπλωματική και όχι στρατιωτική. Που μας είπε, πως συμφωνήθηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση, αφού αυτή θα επιδείνωνε περαιτέρω την έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη. Γιατί την έπιασε ο πόνος για τη Λιβύη.

Ωστόσο, φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη. Έτσι από τη στιγμή που όλοι οι συμμετέχοντες της διάσκεψης γνωρίζουν ότι ο Ρ. Τ. Ερντογάν είναι ένας απρόβλεπτος άνθρωπος και από τη στιγμή που επίσης γνωρίζουν ότι θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική αυτοκρατορία, φρόντισαν να προχωρήσουν σε εμπάργκο όπλων, μέτρο που πλήττει την Τουρκία. Ενδεχομένως λοιπόν, αυτός να ήταν και ο λόγος της άμεσης αποχώρησης του Ερντογάν, αμέσως μετά το πέρας της διάσκεψης.

Κατά τα άλλα θα συγκροτηθούν μέσα στον Φεβρουάριο αρμόδιες επιτροπές για να παρακολουθούν τα αποφασισμένα της διασκέψεως.

Παράλληλα το αμέσως επόμενο διάστημα το λιβυκό ζήτημα θα μεταφερθεί στη Γενεύη, με πρωτοβουλία του Γ. Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Αυτού του Οργανισμού δηλαδή, που επί δεκαετίες τα ψηφίσματά του για την παράνομη κατοχή της Β. Κύπρου από τους Τούρκους και τον εποικισμό της από Τούρκους από τα βάθη της Ασίας, που τους ονόμασαν Τουρκοκύπριους, ο Ρ. Τ. Ερντογάν τα πετάει στον κάλαθο των αχρήστων.

Βέβαια, για να μας χρυσώσει το χάπι ο Γερμανός ΥΠΕΞ, είπε πως στην επόμενη διάσκεψη θα κληθούν να συμμετέχουν και κράτη που δεν συμμετείχαν στη διάσκεψη του Βερολίνου.

Μέχρι τότε η ελληνική κυβέρνηση θα καταλάβει ότι δεν πρέπει να είναι τόσο προσδεμένη στο άρμα της Γερμανίας; Θα καταλάβει ότι πρέπει να επαναστατήσει και να χαράξει εθνική πολιτική, αποτινάσσοντας τα υποζύγια πού μας οδηγούν στην απώλεια των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων;
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.