Καλό το παραμύθι ότι ο Χαφτάρ «βομβάρδισε» πλοίο με τουρκικά όπλα αλλά μη μου πείτε πως το πιστέψατε!

Εδώ και λίγη ώρα κυκλοφορεί ένα βίντεο στο ελληνικό διαδίκτυο που απλά παρουσιάζει ένα μικρό πλοίο να φλέγεται. Δε θα αναφέρω το πως κυκλοφόρησε ούτε τις πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις του που δε δικαιολογούνται με τίποτε για όσους γνωρίζουν. Το έμαθα από ένα φίλο που μου την είπε λέγοντας "πως σου ξέφυγε αυτό;".

Του Στρατή Μαζίδη

Ένας κάποιος Leo Bruskony στο twitter, και μόνο αυτός παρουσιάζει ένα βίντεο που και ο ίδιος έξυπνα αμφισβητεί μιλώντας για...ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.



Και στο ελληνικό κοινό η είδηση σερβιρίστηκε σήμερα όμως ελάχιστοι από τους αναγνώστες δε βλέπουν τα προφανή:

α. δεν προκύπτει από πουθενά ότι πρόκειται για βομβαρδισμένο πλοίο. Η φωτιά μπορεί να έχει προκληθεί από το Χ-Ψ-Ζ λόγο

και β. Το βίντεο ανέβηκε στις 11:32 PM - Jan 19, 2020 με βάση τα στοιχεία του twitter και με ένδειξη σε ελληνικούς η/υ πριν 19 ώρες [τώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές είναι σχεδόν 1900]. Δηλαδή την ώρα της διάσκεψης του Βερολίνου ο Χαφτάρ βομβάρδιζε φορτηγό πλοίο με τουρκικά όπλα. Και δεν άνοιξε μύτη. Και δεν το έχει αναφέρει καμία αξιόπιστη εκ Λιβύης πηγή ή διεθνές πρακτορείο. Ωστόσο υπάρχει κόσμος που το αναπαράγει μαζί με έντονα πολεμικού χαρακτήρα σχόλια αλλά και επαίνους για τον ανδρισμό του Λίβυου στρατάρχη.


Το βίντεο το βρήκα και στο youtube από κάποιο...Rusa News. Όπως βλέπετε έχει 6 προβολές μαζί με τη δική μου.


Και βέβαια γιατί να βομβαρδίσουν ένα ύποπτο πλοίο αντί να το πιάσουν και να το οδηγήσουν στη Βεγγάζη για έρευνα όπως συνέβη πρόσφατα σε δύο περιπτώσεις. 

Τα συμπεράσματα δικά σας. Λυπηρό πάντως να μη φιλτράρει κι εξετάζει ο αναγνώστης ό,τι διαβάζει γιατί υπάρχουν λάθη [μέσα στη ζωή κι αυτά] και...λάθη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail