Η Τρίπολη καλωσορίζει την πρόταση εκεχειρίας: Λογικό όταν είσαι ένα βήμα πριν την κατάρρευση

Reuters
Freepen.gr - Η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης στην Τρίπολη [GNA] καλωσόρισε τις ρωσικές και τουρκικές εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στο συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο της χώρας, αν και οι αντίπαλοί της στη Βεγγάζη δε φαίνονται ιδιαίτερα θερμοί και απέφυγαν να ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση για κατάπαυση του πυρός στις 00:00 στις 12 Ιανουαρίου 2020.

Η κυβέρνηση που εδρεύει στην Τρίπολη υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Fayez Sarraj δημοσίευσε ανακοίνωση αργά την Τετάρτη εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξή της για «οποιεσδήποτε σοβαρές εκκλήσεις για την επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας και για την εξάλειψη του φαινομένου του πολέμου».

Λογικό για την κυβέρνηση Σάρατζ να αποδέχεται την ρωσο-ΤΟΥΡΚΙΚΗ πρόταση όταν κινδυνεύει να πέσει η Τρίπολη ενώ τα όργανα της διεθνώς αναγνωρισμένης βουλής στη Βεγγάζη ζητούν να παραπεμφθεί με την κατηγορία της προδοσίας. 

Σε κάθε περίπτωση το τουρκικό τυρί και η φάκα είναι ευδιάκριτα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail