Αιγύπτιος αναλυτής: Οι ηγέτες του κόσμου στο Βερολίνο δεν αναγνώρισαν τη Συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας

Freepen.gr - Οι ηγέτες της Διάσκεψης του Βερολίνου έχουν δεσμευτεί να τερματίσουν όλες τις ξένες εμπλοκές στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης και να υποστηρίξουν ένα εμπάργκο όπλων ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τον τερματισμό της μακρόχρονης σύγκρουσης.

Ο συναγερμός αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες μετά την απόφαση της Τουρκίας να στείλει στρατεύματα για την κάλυψη της κυβέρνησης της Τρίπολης του Fayez Sarraj και την υποστήριξη των ένοπλων μαχητών του.

Η διάσκεψη κορυφής είχε ωστόσο τρία σαφή μηνύματα σχετικά με την κρίση στη Λιβύη, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα και ειδικό σε θέματα Τουρκίας, Mohamed Hamed, ο οποίος δήλωσε στην egypttoday.com σε συνέντευξή του ότι αυτά τα μηνύματα περιλάμβαναν την παράβλεψη της συνοριακής συμφωνίας με την κυβέρνηση Sarraj.

Επίσης αποσαφηνίστηκε η ανάγκη τα κοιτάσματα πετρελαίου στη χώρα να παραμείνουν ανοιχτά και τέλος ότι όλα τα μέρη θα πρέπει να σέβονται αμέσως την κατάπαυση του πυρός.

Πρόσθεσε επίσης ότι το καλό σημάδι στη διάσκεψη του Βερολίνου είναι ότι οι αραβικοί ηγέτες ήταν παρόντες στο τραπέζι, σε αντίθεση με όσα συνέβησαν στη Συρία, ενώ η Τουρκία βρέθηκε σε απομόνωση κατά τη διάρκεια της διάσκεψης.

Ο Hamed δήλωσε ότι ο Ερντογάν θέλει να επενδύσει στην κυβέρνηση της Λιβύης για να αποκτήσει αργότερα πλεονεκτήματα από αυτήν μέσω της υποδομής της Λιβύης, των εισαγωγών φυσικού αερίου και της εμπορικής ανταλλαγής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail