Μάχη στήθος με στήθος Ιμάμογλου κι Ερντογάν για τον πιο δημοφιλή πολιτικό στην Τουρκία

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην Τουρκία, εξασφαλίζοντας με 50,2% θετικές γνώμες, ακολουθούμενος από τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου με 48,6%, σύμφωνα με έρευνα της MetroPoll το Δεκέμβριο του 2019.

Περίπου το 44,4% των ψηφοφόρων απορρίπτουν τον Ερντογάν, ενώ η διαφορά του Ιμαμόγλου είναι μόλις 0,3%, σύμφωνα με την έρευνα. Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης έχει αναδειχθεί ως πιθανός αντίπαλος για να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του 2023, αφού κέρδισε τις τοπικές εκλογές στην Πόλη τερματίζοντας την 25ετή κυριαρχία του ΑΚΡ.

Ο Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος κέρδισε τις δημοτικές εκλογές στην τουρκική πρωτεύουσα της Άγκυρας ως υποψήφιος των κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής πολιτικός με δημοφιλία στο 38,8%.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο οποίος παραιτήθηκε πέρυσι από το AKP και ίδρυσε το Μελλοντικό Κόμμα τον προηγούμενο μήνα, έχει 21% θετικές γνώμες..

Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Αλί Μπαμπατζάν, ο οποίος επίσης άφησε το AKP για να ηγηθεί ενός νέου φιλελεύθερου κόμματος, εγκρίνεται από το 19,1% των ψηφοφόρων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail