Ο Συριακός Στρατός ανταπέδωσε τα πυρά στους Τούρκους στη Ράκκα - Συμπλοκή και στο Ιντλίμπ

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των Τούρκων Ένοπλων Δυνάμεων στη βόρεια Συρία αυτή την εβδομάδα, αφού οι τελευταίοι χτύπησαν τα στρατεύματά τους στη βόρεια ύπαιθρο της Al-Raqqa πριν λίγες ημέρες "βοηθώντας" τους μισθοφόρους του SNA σε μάχη που είχαν με τον στρατό (διαβάστε εδώ).

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή του almasdarnews στη βόρεια Συρία, ο Συριακός Στρατός εκτόξευσε αρκετές ρουκέτες και πυραύλους προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους συμμαχικούς τους μαχητές στην πόλη Fars και τα περίχωρά της.

Ο Συριακός Στρατός στόχευε επίσης τον υποστηριζόμενο από την Τουρκία "Συριακό Εθνικό Στρατό" (SNA) κοντά στη Διεθνή Οδό που συνδέει τις επαρχιακές πρωτεύουσες του Χαλεπίου και της Χάσακα.

Σύμφωνα με την πηγή, ο Συριακός Στρατός εργάζεται για την ενίσχυση των θέσεών του στη βόρεια Συρία μετά την επίθεση που διεξήγαγαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το Σαββατοκύριακο.

Συγκρούσεις όμως είχαμε και στο Ιντλίμπ την Πρωτοχρονιά με ανταλλαγή πυρών του πυροβολικού Σύριων και Τούρκων.

Σύμφωνα με μια αναφορά από την περιοχή προς το almasdarnews ο Συριακός Αραβικός Στρατός σφυροκόπησε την ανατολική ύπαιθρο του Ιντλίμπ και κάποιες ρουκέτες έπληξαν την τουρκική θέση παρατήρησης στον Ma'ar Hathat.

Σε ανταπόκριση, οι Τούρκοι επιτέθηκαν με ρουκέτες προς τις θέσεις του Συριακού Στρατού κοντά στο μέτωπο του πρόσφατα απελευθερωθέντος Jarjanaz στο νοτιοανατολικό Idlib, τόσο από το Ma'ar Hathat όσο και από το περικυκλωμένο παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού στην πόλη Sarman.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει αναφέρει ακόμη θύματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail