Ενεργοποίησε ξανά τον εκτοξευτή αυστηρών δηλώσεων ο ΠτΔ κατά της Τουρκίας, τώρα έβαλε και λίγο ευρωπαϊκό δίκαιο

AΠE-MΠE, AΛEΞANΔPOΣ MΠEΛTEΣ - presidency.gr
Freepen.gr - Σε άλλη μια από τις συνηθισμένες [και ενδεχομένως τις τελευταίες του] δηλώσεις απέναντι στην Τουρκία προέβη ο Προεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στην Προεδρική Φρουρά για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Κούφιες δηλώσεις σε μια άδεια περιεχομένου κοινωνία και επικαιρότητα με το γνωστό μπόλικο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Σημειώνει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

Και να είσθε βέβαιοι, επίσης, ότι θα υπερασπισθούμε τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια απέναντι σε οποιονδήποτε τα απειλεί. Ας το καταλάβουν καλά όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει έστω και κατά κεραία από εκείνα που της ανήκουν κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Και σήμερα, δεν είμαστε πια μόνοι. Αναγνωρίζει το Δίκαιο της Ελλάδας η Διεθνής Κοινότητα. Το αναγνωρίζει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν επιπλέον ξέρει ότι οι απειλές εναντίον της Ελλάδας είναι και απειλές, οι οποίες αφορούν και την ίδια: Το Έδαφός της, τα Σύνορά της, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

Λέμε, λοιπόν, και σήμερα από εδώ και ενώπιόν σας: Καλή Χρονιά και στην γείτονα Τουρκία. Καλή Χρονιά στον γειτονικό Τουρκικό Λαό, που ξέρουμε τι προβλήματα έχει και εκείνος. Τους καλούμε να ζήσουμε ειρηνικά. Τους προειδοποιούμε όμως: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της Πατρίδας μας. Την Ελλάδα θα την βρουν απέναντι και έτοιμη και ενιαία.

Ίσως τελικά κι αυτό να είναι ένα μέρος του προβλήματος. Βρισκόμαστε σε αυτή τη γωνιά χιλιετίες, είμαστε ο μόνος λαός που δεν απελευθέρωσε την ιστορική του πρωτεύουσα και λέμε ότι κάποια από αυτά που μας ανήκουν στην περιοχή, μας ανήκουν ελέω...ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου. Καμιά αναφορά στην ιστορία της περιοχής και το πως πηγάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail