Ο παλιός δάσκαλός του προβλέπει «ο Ερντογάν θα έχει το τέλος του Χίτλερ ή του Στάλιν»



tccb.gov.tr
Freepen.gr - Ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999 και κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση για το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016, σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt» υποστήριξε πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν δε θα έχει καλό τέλος.

«Όλοι οι ναρκισσιστές τύραννοι, όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν δεν είχαν καλό τέλος. Η εξουσία τους πνίγεται πάντα στην οργή. Αυτή θα είναι και η μοίρα του Ερντογάν», τόνισε ο Γκιουλέν σημειώνοντας πως ο Ερντογάν κινείται με βάση το μίσος, την επιθυμία για εκδίκηση και τη ζήλια.

Αναφορικά με την τουρκική εμπλοκή στη Λιβύη υποστήριξε πως και σε αυτό το πεδίο ο Ερντογάν παίζει αρνητικό ρόλο υποστηρίζοντας συγκεκριμένες ομάδες. Κατά τον Γκιουλέν ο απώτερος σκοπός του Τούρκου προέδρου είναι να αναδειχθεί σε νέο ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου, ωστόσο αναρωτιέται με ποιο τρόπο μπορεί να επιδιώκει κάτι τέτοιο όταν υποδαυλίζει συγκρούσεις ανάμεσα στους σουνίτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail