Στρατηγός Ζιαζιάς: Να μη θεωρούν δεδομένους - Έχουμε ρόλο-κλειδί με το Αιγαίο στην περιοχή

Ο διευθυντής του τμήματος αεροναυτιλίας του τουρκικού ΥΠΕ, δήλωσε για το Καστελόριζο ότι «Είναι γελοίο ένα νησί 10 τετ χιλ. (Καστελοριζο), που απέχει 570 Χλμ απο την Ελλάδα και 2 απο την Τουρκία, να έχει ΑΟΖ 400 τετρ. Χιλιόμετρα. Νομικά και πολιτικά αστεία δικαιολογία του τουρκικού κατεστημένου.

ΕΜΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΚΑΙ ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΟ ΤΟΥΡΚΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΤΗ ΣΑΜΟ, ΤΗ ΧΙΟ, ΤΗΝ ΚΩ, ΤΗ ΡΟΔΟ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

Και ομως ορισμένοι δήθεν φιλειρηνιστες στην χώρα μας ,συνεχίζουν να προβάλλουν τα βλακώδη διλήμματα, τι θέλετε να βγάλουμε τον στόλο έξω , τι θέλετε να κάνουμε Πόλεμο; Εννοείται ότι κανείς εχέφρων άνθρωπος δεν προτιμά τον Πόλεμο, από τον διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη, υπό την προϋπόθεση όμως, της αμοιβαιότητας, του αλληλοσεβασμού, που εξασφαλίζουν την Εθνική και προσωπική Αξιοπρέπεια, μια λέξη (η αξιοπρέπεια), που δεν την σέβονται ιδιαίτερα οι κύκλοι των δήθεν προοδευτικών , των οπαδών της παγκοσμιοποίησης, των ενδοτικών, των φανφαρόνων κοσμοπολιτών, που ενδιαφέρονται κυρίως για το άτομο τους και όχι για την ΠΑΤΡΙΔΑ και την Κοινωνία.

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να είναι δεδομένη για κανέναν σύμμαχο και θα πρέπει άμεσα να αντιληφθούμε πως δεν είναι μόνο πολύτιμη η Τουρκία με τα Στενά αλλά και εμείς με το Αιγαίο σε ρόλο κλειδί για όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Κωνσταντίνος Ζιαζιάς
Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail