Ο Χαφτάρ υπέκυψε και δέχθηκε την εκεχειρία: Λίγες ώρες μετά καταγγέλλει παραβίασή της

Freepen.gr - Η κυβέρνηση της Βεγγάζης αποδέχθηκε τελικά τη ρωσοτουρκική πρόταση για εκεχειρία στη δυτική Λιβύη η οποία θεωρητικά ξεκίνησε στις 00:00 στις 12 Ιανουαρίου. Λέμε "θεωρητικά" καθώς με νεώτερη ανακοίνωσή του, ο LNA [Εθνικός Λιβυκός Στρατός] καταγγέλλει τις δυνάμεις της Τρίπολης για παραβίαση της εκεχειρίας.

"Οι πολιτοφυλακές της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας έσπασαν την εκεχειρία σε πάνω από ένα μέτωπα με όλα τα είδη όπλων", δήλωσε ο στρατηγός al-Mabrouk al-Ghezwi, διοικητής Επιχειρήσεων της Δυτικής Περιφέρειας στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Ο Al-Ghezwi πρόσθεσε σε δηλώσεις του στον Τύπο ότι οι μονάδες του LNA σε διάφορα μέτωπα μάχης "παραμένουν αφοσιωμένες στις εντολές που τους έχουν δοθεί πριν από τα μεσάνυχτα από τη γενική διοίκηση του LNA σχετικά με την κατάπαυση του πυρός και περιμένουμε νέες εντολές από αυτή".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail