Ο Τσαβούσογλου "ανοίγει το παράθυρο" για θερμό επεισόδιο - Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Freepen.gr - Απάντηση Εκπροσώπου Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Γεννηματά, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας:

Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση. Η συνεχής επανάληψη αυθαίρετων ισχυρισμών ή ερμηνειών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ουδόλως μεταβάλει τον ανυπόστατο ή παράνομο χαρακτήρα τους.

Η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητος. Ελπίζουμε να την ακολουθήσει σε αυτόν και η Τουρκία.

Τι δήλωσε ο Τσαβούσογλου

Ειδικότερα, σε τρίωρη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Turk, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε πως «υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους ούτε στην Συνθήκη Λωζάνης, ούτε στην συνθήκη Ειρήνης του 1948».

Αυτός, πρόσθεσε, «είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση το Καρντακ (Ίμια)».

Επί της ουσίας 

Βασικά ο κατά πολλούς κουρδικής καταγωγής υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, φαίνεται με την τελευταία του αποστροφή να ανοίγει το παράθυρο ενός θερμού επεισοδίου ή...να κάνει πως το ανοίγει έχοντας κάτι άλλο κατά νου μια και με την απέναντι πλευρά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail