Λαχείο λες κι έκατσε σε όλους ο θάνατος του Σουλεϊμανί

Αν εχτές ρωτούσες τα 11.000.000 των Ελλήνων ποιος είναι ο στρατηγός Κασσέμ Σολεϊμανί, ζήτημα να έβρισκες 10-15 άτομα που να τον γνώριζαν. Σήμερα, πιστεύω ακράδαντα, ότι δεν υπάρχει άνθρωπος σε τούτη εδώ τη χώρα, που δεν γνωρίζει ποιος είναι! Ή για να είμαι πιο ακριβής, δεν υπάρχει άνθρωπος που ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ποιος ήταν ο σιίτης στρατηγός.

Γιώργος Αδαλής

Ας μην κρυβόμαστε, ακόμα και γεωπολιτικοί αναλυτές στη χώρα μας, σήμερα τον έμαθαν, παρά του γεγονότος ότι αποτελεί άνθρωπο κλειδί της περιοχής εδώ και 10 χρόνια με πολυσχιδή δράση. Εναν άνθρωπο που ανέλαβε να κάνει πράξη το όραμα της Μεγάλης Περσίας! Αλλά αυτά θα σας τα πουν άλλοι, με την μέθοδο κόπυ+πάστε (όπως θα έλεγε και ο Πολάκης) και θα σας τα αναλύσουν τόσο καλά, που θα νομίζετε ότι κάποιοι από αυτούς ίσως έπιναν και καφέ με τον Σολεϊμανί!

Προσωπικά θα σας πω κάτι άλλο, έτσι για να χαλάσω λίγο και πάλι την πιάτσα σήμερα:

Στο Ιράκ, οι ΗΠΑ διαθέτουν 5.000 στρατιώτες. Ενώ πολλοί Δυτικοί εργάζονται στη χώρα αυτή. Κυρίως σε πετρελαϊκές επιχειρήσεις και σε κατασκευαστικές!
Και ειδικά τα στελέχη της BP, της Shell αλλά και της Shevron και της ExxonMobil, είναι ακόμα στο Ιράκ. Δεν την κοπάνησαν ακόμα! Και οι 4 εταιρίες εξέδωσαν ανακοινώσεις που λένε ότι παρακολουθούν το θέμα και θα...δουν! Αν θα την κοπανήσουν από εκεί...

Και ω του ... θαύματος οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο, γεγονός που βολεύει πρωταρχικά τους Σαουδάραβες που έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με την ιδιωτικοποίηση του 5% της Aramco και του οικονομικού τους project "Vision 2030". Βολεύει και τον Πούτιν που βλέπει τα ταμεία του να φουσκώνουν! Ψιλοβολεύονται μέχρι και οι Κινέζοι. Αλλά βολεύει και άλλους πολλούς!

Τα drones του Τραμπ μπορεί να αφαίρεσαν ζωές στην Βαγδάτη αλλά έδωσαν ανάσες στην ΒP, στην Shell, στην Premier Oil, στην Tullow Oil και στην Wood Group οι οποίες ΟΛΕΣ κέρδισαν σήμερα στην χρηματιστηριακή τους αξία πολλά εκατομμύρια εκατομμυρίων δολαρίων κατά την διαπραγμάτευση της Παρασκευής. Όσο για το Brent, αυτό κέρδισε 3.1% κι έφτασε στα 68.40$/βαρέλι! Ανοδο είχε ο χρυσός και γενικώς τα πολύτιμα μέταλλα και γνωστές εταιρίες όπως η Polymetal, η Hochschild και η Centamin παρουσίασαν σήμερα μεγάλα κέρδη/

Κρίμα που δεν έχετε κάποιον πλούσιο φίλο, διότι, θα σας έλεγε ότι τον τελευταίο μήνα επένδυσε αγοράζοντας σε χαμηλές τιμές αυτές τις μετοχές, διότι ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο το σημερινό.

Λαχείο λες κι έκατσε σε όλους ο θάνατος του Σουλεϊμανί. Αφήστε που ο σταρ των Σιιτών, στρατηγός Σουλεϊμανί, δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο για τους δελφίνους του Ιράν, μιας και η αγάπη του κόσμου, του είχε κλειδωμένη μια θέση στην πολιτική και όχι μόνο!

Τρισευτυχισμένος είναι και ο Σουνίτης Ερντογάν για πάρα πολλούς λόγους βέβαια. Κάτι οι Κούρδοι, κάτι η επαναφορά του ιδίου, ως χρήσιμου ηλίθιου στα σχέδια των ΗΠΑ, κάτι η νέα αναδιάταξη των ενεργειακών πεδίων στην περιοχή (για την οποία θα μιλήσουμε σύντομα), τον βόλεψε κι αυτόν ο θάνατος του σιίτη στρατηγού όσο δεν φαντάζεστε.

Και από Δευτέρα, αυξημένα μέτρα ασφάλειας σε αεροδρόμια και λιμάνια που σημαίνει νέα πακέτα στους απανταχού providers ασφάλειας πτήσεων και μεταφορών, λόγω υψηλού κινδύνου για τρομοκρατικό χτύπημα!

Τελικά, αν εξαιρέσουμε τα εκατομμύρια πιστών σιιτών σε ολάκερη τη Μέση Ανατολή που θρηνούν για τον Σολεϊμανί, πιστέψτε με, ψάχνω από το πρωί να βρω κάποιον ηγέτη, που να ΜΗΝ βολεύτηκε με τον θάνατό του και δεν τα έχω καταφέρει!

ΟΛΟΙ κάτι κέρδισαν από τον θάνατό του! Περίεργα πράγματα ε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail