Ο εθνομηδενισμός δεν είναι αγάπη για την ειρήνη, αλλά μίσος για τη χώρα σου

Ο εθνομηδενισμός δεν είναι αγάπη για την ειρήνη, αλλά μίσος για τη χώρα σου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εθνομηδενιστές γίνονται οι καλύτεροι υποστηρικτές ξενών εθνικισμών ούτε ότι αγνοούν, υποτιμούν ή προσπαθούν να εξισώσουν τις γενοκτονίες του λαού μας.

Η Ελλάδα ποτέ δεν επιτέθηκε για να κατακτήσει. Η κατοχή δεν έχει όριο και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους Παλαιστίνιους. Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν κάθε δικαίωμα απελευθέρωσης. Η συνθήκη των Σεβρών θα ήταν ιμπεριαλισμός αν προέβλεπε την κατάκτηση όλων των περιοχών που υπήρξαν κάποτε ελληνικές.

Η Σμύρνη ήταν μια πόλη δυο φόρες ελληνική που διατηρούσε ελληνική πλειοψηφία. Το 100 τοις εκατό των κατοίκων της Ιμβρου ήταν Έλληνες όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Τενέδου. Αλλά και ο Πόντος είχε κάθε δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Είναι λοιπόν τραγικό το γεγονός ότι οι ίδιοι που στήριζαν το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των βουλγαροφασιστών, αρνούνταν αυτό το δικαίωμα στις αυτόχθονες κοινότητες της Ανατολίας.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail