Και μες την αναμπουμπούλα της Λιβύης, ο Ασαντ στο Ιντλίμπ χαίρεται!

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός ξεκίνησε μια νέα επίθεση στη βορειοδυτική Συρία την Τετάρτη το βράδυ, καθώς οι δυνάμεις του εισέβαλαν σε αρκετές τοποθεσίες στη νοτιοανατολική ύπαιθρο του Idlib.

Με επικεφαλής την 25η δύναμη ειδικών αποστολών (πρώην δυνάμεις Τίγρη), ο Συριακός Αραβικός Στρατός ξεκίνησε την επίθεση καταλαμβάνοντας την Abu Jarif, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Hay'at Tahrir Al-Sham (HTS) και των υποστηριζόμενων μαχητών από την Τουρκία. Την Πέμπτη οι τρομοκράτες δοκίμασαν να αντεπιτεθούν και ακόμη είναι θολή η κατάσταση ως προς το ποιος ελέγχει την πόλη.

Παράλληλα, ο Συριακός Αραβικός Στρατός προωθήθηκε στον άξονα Al-Barsah, όπου φέρεται να έχει απελευθερώσει αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Al-Barsah.

Αυτή η τελευταία επίθεση του Συριακού Αραβικού Στρατού έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατά μήκος της ζώνης απαγόρευσης στο Idlib.

Επίσης έχει ανοιχθεί και δεύτερο μέτωπο στα δυτικά του Χαλεπίου, στο Ρασιντίν. Είναι εμφανές πως ο στρατηγικός στόχος είναι να απελευθερωθεί ο αυτοκινητόδρομος Μ5 που οδηγεί από τη Χάμα στο Χαλέπι ο οποίος σε σημαντικό του τμήμα ελέγχεται από τους τρομοκράτες.


Η όλη ανακατωσούρα της Λιβύης έχει ως αποτέλεσμα να περνούν σχεδόν απαρατήρητες οι σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις στο Ιντλίμπ και η προώθηση του συριακού στρατού περιορίζοντας περισσότερο την κατεχόμενη ζώνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail