Η Χίος εκβιαζόμενη στη χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ

Η οικονομική δραστηριότητα μειώνεται συνεχώς με την πολιτεία να αρκείται στην πολιτική του μαρτυρίου της σταγόνας με τις επαναλαμβανόμενες δόσεις του μειωμένου ΦΠΑ, σε πλήρη συνάρτηση με την διατήρηση των μεταναστευτικών ροών.

Ο τουρισμός έχει σχεδόν μηδενιστεί. Οι άνθρωποι της αγοράς ξέρουν και νιώθουν καλύτερα από τους οικονομικούς δείκτες τι ακριβώς συμβαίνει. Οι νέοι μας αναζητούν μόνο εκτός του νησιού πια επαγγελματική αποκατάσταση, με ελάχιστες πιθανότητες να επιστρέψουν στο μέλλον. Οι σχολές του πανεπιστημίου πιο απαξιωμένες από ποτέ, δεν ήταν καθόλου ελκυστικές φέτος για υποψήφιους από άλλα μέρη της Ελλάδας με ορατό πλέον τον κίνδυνο της μελλοντικής κατάρρευσης του.

Στο μεταναστευτικό ζήτημα παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες, η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί πιστά την πολιτική πρόσκλησης και των ανοικτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω. Εκβιάζει τις τοπικές κοινωνίες με την δημιουργία τεράστιων μεταναστευτικών πόλεων, την ίδια ώρα που τα νησιά αμφισβητούνται ευθέως πλέον, τόσο με πολεμική ρητορική αλλά και με καθημερινές υπερπτήσεις μαχητικών πάνω από αυτά.

Ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Μηταράκης λειτουργώντας πολιτικάντικα και εκβιαστικά θέτει διχαστικά διλήμματα τόσο προς τους ταλαιπωρημένους κατοίκους των Καμποχώρων, όσο και προς τους "γείτονες" της νέας πόλης. Ή φτιάχνουμε νέα πόλη τέρας στο νησί ή δεν κλείνει η ΒΙΑΛ. Ή φτιάχνουμε νέα πόλη τέρας ή δεν θα έχουν δουλειά τα παιδιά σας.

Ο λαός της Χίου στο συντριπτικό του ποσοστό αντιλαμβανόμενος το επιχειρούμενο ανοσιούργημα, αντιστέκεται παίρνοντας αποφάσεις σε τοπικά συμβούλια, σε συνελεύσεις ,στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το περίεργο βέβαια είναι ότι την ίδια ώρα η καταστροφική αυτή πολιτική βρίσκει ετερόκλητους συμμάχους (από την ιστορία ποτέ δεν έλειψαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι και οι εφιάλτες) από τους οικονομικά πρόσκαιρα ωφελούμενους ,από ύποπτες ΜΚΟ και απο περίεργα κέντρα με τους τοπικούς εκπροσώπους τους.

Η Παγχιακή επιτροπή αγώνα είναι προσηλωμένη αταλάντευτα στις θέσεις της που δεν έχουν διαψευσθεί διαχρονικά έως τώρα. Είναι δυνατή γιατί έχει σύμμαχο την κοινωνία για το συμφέρον του νησιού. Θα είναι απέναντι σε όσους σχεδιάζουν μια Χίο παραδομένη έρμαιο ύποπτων ΜΚΟ, μια Χίο φυλακή. Θα συνεχίσει τελος να είναι απέναντι στο "αποφασίζουμε και διατάζουμε" που θέλει να εφαρμόσει η εκάστοτε κυβέρνηση!

Ευχή μας, το νησί μας να επιστρέψει στην κανονικότητα, να ανακάμψει οικονομικά και να ανακτήσει τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει ένας τόπος θελκτικός για τους επισκέπτες και τους κατοίκους του.

Καλή χρονιά,καλύτερη με υγεία σε όλους.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail