Πώς είναι δυνατό να ζητάς ακύρωση της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης ενώ σέβεσαι τις Πρέσπες, Κυριάκο;

Engin_Akyurt / pixabay
Ο Δημήτρης Φιλιππίδης, ύυπατος Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και ο Δημήτρης Χατζής, Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Θέματος σημειώνουν σε πρόσφατο κείμενό τους σχετικά με τον ένα χρόνο από την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και όσα φαίνεται πως εξυφαίνονται στα ελληνοτουρκικά κάτι πάρα πολύ απλό.

Του Στρατή Μαζίδη

«Δεν μπορεί να λέει ο Κυριάκος ότι η Διμερής συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης πρέπει να ακυρωθεί αλλά εμείς δεν μπορούμε να ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ την Συμφωνία των ΠΡΕΣΠΩΝ όσο και αν διαφωνούμε!», άδικο έχουν; 

Να θυμίσουμε ότι προεκλογικά ο Κυριάκος σήκωσε απρόθυμα από ένα σημείο και μετά τη σημαία του πρόσκαιρου μακεδονομάχου, ωστόσο δεν έχανε ευκαιρία να διαλαλεί προς πάσα κατεύθυνση ότι αν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, ψηφίστηκε. Μας έλεγε πως το κράτος έχει συνέχεια και ότι ο ίδιος θα αγωνιστεί για τη βελτίωσή της. Το πόσο αγωνίζεται, νομίζω πως όλοι μας το βλέπουμε καθημερινά από την επόμενη ακριβώς ημέρα της εκλογικής του νίκης.

Για ακύρωση ούτε λόγος λόγω των παραπάνω...ατράνταχτων επιχειρημάτων. Με το ίδιο όμως σκεπτικό, γιατί να ακυρωθεί η συμφωνία Τρίπολης - Τουρκίας; Δεν είναι μια επίσημη συμφωνία; Δεν κυρώθηκε από την τουρκική βουλή; Δεν πέρασε ως...μνημόνιο [διότι αυτός είναι ο επίσημος μανδύας της] κι από την αντίστοιχη προεδρεύουσα επιτροπή στην Τρίπολη; 

Άρα, γιατί η μία να ακυρωθεί και η άλλη όχι; Τι διαφορά έχει η συμφωνία των Πρεσπών από εκείνη της Κωνσταντινούπολης, αν το δούμε πολύ χονδρικά; Κι έπειτα ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι ερχόταν αυτή η συμφωνία, τι έπραξε για να προλάβει τις εξελίξεις και να λάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων; Επίσης να θυμίσουμε πως σχεδόν δύο μήνες αργότερα από την υπογραφή αυτών των μνημονίων, η Ελλάδα επί της ουσίας απλά τρώει χρόνο. Για επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε λόγος. Για ανακήρυξη ΑΟΖ, επίσης. Για οριοθέτηση έστω με Κύπρο, ομοίως.

Κάτι δε μας λέει καλά ο πρωθυπουργός. Κάποιοι απειροελάχιστοι σκεπτόμενοι πολίτες τα σημειώναμε πολύ πριν τις εκλογές. Ζούμε, δυστυχώς, την τραγική επιβεβαίωσή μας, εκτός κι αν αυτός ο λαός ξυπνήσει κι αποφασίσει να δει πίσω από τις φοροελαφρύνσεις που πέφτουν βροχή για ευνόητους λόγους.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.