Σωστές οι παρεμβάσεις Μητσοτάκη παρά την αμηχανία του λόγω της αγένειας Τραμπ

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ εξελίχθηκε με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την χώρα μας, δεδομένων των συνθηκών που έγινε, για τους εξής λόγους:

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

1. Ο πρωθυπουργός έθεσε τα κρίσιμα θέματα ως προς την Τουρκία, με τον πλέον σαφή και συνεκτικό τρόπο δημόσια και με την δέουσα αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τον φιλοξενούντα.

2. Ο Τραμπ δημόσια δεν αναφέρθηκε ως προς τα Ελληνοτουρκικά και αυτό, δεδομένης της “φιλικής” του σχέσης με τον Ερντογάν και της συνεχιζόμενης προσπάθειας του να παραμείνει η Τουρκία στην σφαίρα της Αμερικανικής επιρροής, είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να περιμένουμε.

3. Θα ήταν πολύ καλύτερα εάν δεν υπήρχαν οι χαοτικές και άτακτες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και οι δηλώσεις Τραμπ πριν την έναρξη των συνομιλιών, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην πολιτική του στην Μέση Ανατολή, στην στοχευμένη δολοφονία Σουλεϊμανί, στην απόφαση του κοινοβουλίου του Ιράκ για απομάκρυνση των Αμερικανικών στρατευμάτων, στις Αμερικανικές αντιδράσεις, στην παραπομπή του κλπ.

4. Ήταν προφανής η αμηχανία του πρωθυπουργού μας που μετείχε άθελά του, έστω και ως εικόνα, στις δηλώσεις αυτές.
Και όσοι παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις αυτές νοιώσαμε επίσης δυσάρεστα για την τεράστια αγένεια του Τραμπ προς τον φιλοξενούμενό του, επειδή επέτρεψε να εκτραπούν οι ερωτήσεις εκτός του κεντρικού σκοπού της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδος, που ήταν οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

5. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ήταν μετρημένες, σωστά τοποθετημένες στο σύνολό τους και δείχνει ότι όχι μόνο κατέχει άριστα τα ζητήματα αλλά έχει και την προσωπική ικανότητα (λόγου, παρουσίας και γνώσης του διεθνούς περιβάλλοντος), για να τα τοποθετεί με αυτοπεποίθηση και με σωστό τρόπο.

6. Η τοποθέτησή του για τα F-35 ήταν εν πολλοίς πολιτικής σκοπιμότητας και ετέθη με σωστό τρόπο, ότι δηλαδή προτεραιότητά μας είναι ο εκσυγχρονισμός των F-16 και εφόσον οι δημοσιονομικές δυνατότητες μας το επιτρέπουν, συζητάμε για να μπούμε στο πρόγραμμα των F-35 από το 2024 και μετά. Σοφή επιλογή έκφρασης και στόχων.

7. Και οι μέχρι τώρα συναντήσεις και επισκέψεις ήταν καλά επιλεγμένες και ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε άριστα στις απαιτήσεις.

Συγχαρητήρια στο επιτελείο που προετοίμασε με συνετό και σωστό τρόπο αυτήν την επίσκεψη.

ΣΗΜ: Περισσότερες λεπτομέρειες για τις συζητήσεις των δύο αντιπροσωπειών δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail