Η Τουρκία επιταχύνει την έκδοση αδειών στην ΤΡΑΟ για έρευνες νότια της Κρήτης

Freepen.gr - «Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας άρχισε να εργάζεται για τη χορήγηση νέων αδειών στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) για την αναζήτηση υδρογονανθράκων στο δυτικό τμήμα της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια της συμφωνίας με τη Λιβύη» αναφέρει η hurriyetdailynews.com.

"Το υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη ανακοινώσει ότι εργάζεται για την έκδοση νέων αδειών εξερεύνησης και εκμετάλλευσης στην ανατολική Μεσόγειο εκτός από εκείνες που χορηγήθηκαν στην TP το 2009 και το 2012", δήλωσε ο Çağatay Erciyes, γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, στις 22 Ιανουαρίου, μιλώντας σε μια επιτροπή στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας σχετικά με το θέμα της ανατολικής Μεσογείου.

Ερωτηθείς για το αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταχώρισης της συμφωνίας στον ΟΗΕ, ο Erciyes δήλωσε: "Μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες αφού ο μέσος χρόνος για την ολοκλήρωση της εγγραφής είναι περίπου πέντε-έξι μήνες".

Σημείωσε ότι τα σεισμικά πλοία Oruç Reis και Barbaros Hayrettin Paşa αναμένουν στην Αττάλεια για νέες αποστολές που θα καθοριστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας του Υπουργείου Ενέργειας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail