Εκπαιδευτικός τα λέει έξω από τα δόντια για τα σχολεία που κατήντησαν αναμορφωτήρια

Αυτό που με εκπλήσσει προσωπικά στο βίντεο με τον ας τον πούμε μαθητή του ΕΠΑΛ δεν είναι το περιστατικό, καθώς όσοι δουλεύουμε σε σχολεία γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι μεμονωμένές περιπτώσεις. Σε καθημερινή βάση ακούμε από απλά χέσ@@@@, αντε γ@@@@, άι παράτα με, άι στο δ@@@@, είσαι τρελή, δεν πήρες τα χάπια σου, θα σου κάνω μήνυση και διάφορα άλλα. 

Της Ελένης Παπαδοπούλου

Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι πέφτουν από τα σύννεφα για το πώς είναι οι μαθητές και τί συνθήκες επικρατούν στα σχολεία. Θα έπρεπε να βγαίνουν σε βίντεο τα περιστατικά που διαχειριζόμαστε όχι μόνο με προβληματικούς μαθητές, αλλά και με προβληματικούς γονείς που έχουν απειλήσει με ξύλο, με καραμπίνα, με εισαγγελείς, γιατί το βλαστάρι που μεγαλώνουν έφαγε τιμωρία. 

Φυσικά δεν είναι έτσι όλοι οι μαθητές ούτε όλοι οι γονείς. Ομως αυτό ισχύει για αρκετά σχολεία, όπου υπάρχουν συμμορίες, δε γίνεται μάθημα, οι εκπαιδευτικοί πηγαινοέρχονται άρρωστοι, τα αυτοκίνητα τους πληρώνουν τη νύφη, γιατί τιμώρησαν, έβαλαν κακό βαθμό κι άφησαν στην ίδια τάξη. Σχολεία που θυμίζουν αναμορφωτήρια.

Και για όσους μιλάνε για αδιάφορους και παραιτημένους να πάνε εκείνοι να ασχοληθούν με τις περιπτώσεις σαν αυτές του βίντεο. Ο άλλος πάει να κάνει ένα μάθημα, αυτό σπούδασε, δεν πάει να κάνει ούτε τον αστυνόμο, ούτε τον κοινωνικό λειτουργό, ούτε τον θηριοδαμαστή. Λειτουργούμε πλέον μέσα σε μία ασυδοσία με τα χέρια δεμένα, γιατί αν του φωνάξεις, αν του μιλήσεις κάπως, αν τον τιμωρήσεις, που μέχρι 2 ημέρες μπορεί να φάει αποβολή, σιγά τα ωά, θα σε κρεμάσουν ανάποδα και θα απολογείσαι γιατί ο γάιδαρος δεν πετάει.

Προχτές πήγε συνάδελφος στο γραφείο μαθήτρια που είχε κινητό στην τάξη και έγινε χαμός με τους γονείς. Που δεν ήταν μόνο το παιδί του με κινητό, που ήταν και άλλοι, που η καθηγήτρια το έκανε επίτηδες, που μίλησε έτσι στο παιδί, που το παιδί είναι ευαίσθητο, που ο πατέρας έκανε καταγγελία, που δε μας παρατάνε. 

Αν τώρα η καθηγήτρια δεν ξαναασχοληθεί εκεί μέσα, θα φταίει; Να πώς σε οδηγούν σε παραίτηση και ως εκπαιδευτικό και ως αστυνομικό. Πας να βάλεις μία τάξη και εμφανίζονται όλοι οι κανιμπάλ να σε τρέχουν και ένα υπουργείο να πυροβολεί τον πιανίστα, αντί να πυροβολεί τον φάλτσο τραγουδιστή.

Μπουχτίσαμε από ευαισθησία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail