Επικίνδυνα καψόνια στη ΒΑ Συρία: Μπλόκο Αμερικάνων σε Συρο-Ρωσικό κονβόι

Freepen.gr - Οι ΗΠΑ έχουν πετύχει να δημιουργήσουν έναν αχταρμά στη βορειο-ανατολική Συρία καθώς υποτίθεται ότι θα αποσύρονταν αλλά τελικά εξακολουθούν να βρίσκονται σε αρκετές περιοχές, ιδίως στην περιοχή του Καμισλί κοντά στις πετρελαιοπηγές. Ωστόσο εδώ κάποιους μήνες πέτυχαν Σύριοι και Ρώσοι να βρεθούν σχεδόν αναίμακτα και στα ανατολικά του Ευφράτη καθώς επίσης να αναπτυχθούν σε πόλεις που μέχρι πρότινος φάνταζε δύσκολο δίχως μάχη.

Πάρα ταύτα η συνύπαρξη πολλών και διαφορετικών δυνάμεων έχει τις ιδιαιτερότητές της. Μετά τα ΣΤΟΠ των Σύριων σε κονβόι των ΗΠΑ τις προηγούμενες εβδομάδες, ήταν η σειρά των ΗΠΑ να κόψουν το δρόμο σε συριακά και ρωσικά οχήματα  στην επαρχία της Χάσακα να προσεγγίσουν στο διεθνή αυτοκινητόδρομο Μ-4, αναγκάζοντάς τους να αναζητήσουν εναλλακτική οδό. 

Κι ενώ αμφότεροι μπλοκάρουν ο ένας τον άλλο, σημειώνεται πως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δημιουργώντας έντονη κυκλοφορία κατά μήκος της εθνικής οδού.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail