Έκλεισε κι άλλη πόρτα: Η Τυνησία διαψεύδει οτι εναέριος και θαλάσσιος χώρος θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία

Freepen.gr - Η Τυνησιακή Προεδρία σήμερα απέρριψε τα δημοσιεύματα σχετικά με το φερόμενο αίτημα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απρογραμμάτιστης επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Τυνησίας.

Τα νέα σχετικά με το αίτημα του Τούρκου Προέδρου προς τον Πρόεδρο της Τυνησίας Kais Saied είναι "αθεμελίωτα και αβάσιμα", επιβεβαίωσε η τυνησιακή Προεδρία.

"Σε αντίθεση με όσα αναφέρθηκαν σε αυτό το θέμα, ο Τούρκος Πρόεδρος ουδέποτε υπέβαλε τέτοιο αίτημα και ο Πρόεδρος της Τυνησίας δεν ασχολήθηκε με αυτό το μη διαπραγματεύσιμο θέμα", δήλωσε την Τρίτη η Τυνησιακή Προεδρία.

"Τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες από διάφορες πηγές αποσκοπούν να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της επίσημης θέσης της Τυνησίας και να βλάψουν τις διπλωματικές σχέσεις της Τυνησίας με αρκετές χώρες", συνεχίζει η δήλωση.

Η Τυνησιακή Προεδρία τόνισε "τη δέσμευση της Τυνησίας να διατηρήσει την κυριαρχία της και να απομακρυνθεί από την πολιτική των άξονων", υπογραμμίζοντας την προσήλωσή της στη διεθνή νομιμότητα "προκειμένου να διαφυλάξει τους λαούς από τη διαίρεση της περιοχής και τις διαφωνίες".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail