Από τη Β. Ελλάδα κατέβαιναν Αθήνα για να κλέβουν πελάτες τραπεζών: Που και πως τους χτυπούσαν

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ατόμων που προηγουμένως είχαν προβεί σε αναλήψεις χρημάτων από τραπεζικά καταστήματα.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 9-1-2020 από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στα Πετράλωνα και στον Νέο Κόσμο, επτά (7) ημεδαποί, μέλη της σπείρας ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς (3) συνεργοί τους.

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη επιπλέον ένας (1) αλλοδαπός κατηγορούμενος για αντίσταση.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω δράστες είχαν συστήσει από τον περασμένο Ιούλιο εγκληματική ομάδα, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος ατόμων για τα οποία γνώριζαν ότι έχουν στην κατοχή τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κατά την προσφιλή τους μέθοδο, κατόπτευαν τραπεζικά καταστήματα παρακολουθώντας τις κινήσεις πελατών που πραγματοποιούσαν χρηματικές συναλλαγές. Πιο αναλυτικά, ένας εκ των δραστών εισέρχονταν στο υποκατάστημα και προσποιούμενος τον πελάτη στοχοποιούσε άτομα που προέβαιναν σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ακολούθως, αναχωρούσε με το υποψήφιο θύμα του και παράλληλα ειδοποιούσε τους συνεργούς του, δίνοντας τους περιγραφή καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης και κατεύθυνσής του. Στη συνέχεια, οι έτεροι δράστες το εντόπιζαν και το ακολουθούσαν, με τη χρήση οχημάτων, μέχρι του σημείου όπου εξασφάλιζαν ευνοϊκές συνθήκες για την διάπραξη των εγκληματικών τους πράξεων.

Συγκεκριμένα οι δράστες, είτε επιτίθεντο στα θύματα τους στον δρόμο είτε τα αιφνιδίαζαν αφαιρώντας τις τσάντες με τα χρήματα την ώρα που βρίσκονταν στα οχήματα τους είτε εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία παραβίαζαν τα οχήματα τους.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις όπου οι παθόντες αντιστέκονταν, δεν δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να προκαλούν τον τραυματισμό τους.

Τέλος, χαρακτηριστικό του οργανωμένου σχεδίου δράσης τους ήταν το γεγονός ότι διέμεναν μόνιμα σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και μετέβαιναν στην Αθήνα για την διάπραξη των εγκλημάτων τους, διαμένοντας σε ξενοδοχεία.

Στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνες στα δωμάτια που διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Το χρηματικό ποσό των -7.895- ευρώ
  • Δεκατρία (13) κινητά τηλέφωνα
  • Πλήθος ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των ληστειών
Ακόμη, κατασχέθηκαν τρία (3) αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα ως μέσα διάπραξης.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν :
  • Επτά (7) ληστείες σε βάρος πεζών, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ανάληψη των οποίων είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως από Τραπεζικό Κατάστημα
  • Τέσσερις (4) κλοπές από οχήματα
  • Μία (1) κλοπή από περίπτερο
Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, υπερβαίνει τις (210.000) ευρώ, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες πράξεις με παρόμοια μεθοδολογία. 

Οι δράστες έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν συνοδεία ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail