Μια τρύπα στο νερό στο Βερολίνο; Συμφώνησαν σε πράγματα που δεν μπορούν να εφαρμόσουν;

Freepen.gr - Η διάσκεψη του Βερολίνου είναι πλέον παρελθόν. Οι ηγέτες συμφώνησαν σε τελικό ανακοινωθέν στη διάσκεψη της Λιβύης στο Βερολίνο, δήλωσε ένας συμμετέχων στη σύνοδο κορυφής στο Reuters την Κυριακή, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες αναμένεται να παρουσιάσουν λεπτομέρειες για τη συμφωνία της Λιβύης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Από τις εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει, δεν υπάρχουν πουθενά οι εκπρόσωποι των αντιμαχόμενων μερών.  

«Αποφασίσαμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση. Ήρθαμε σε συμφωνία ώστε να καταρτίσουμε πλάνο που να στηρίζει την επιβολή ειρήνης στην περιοχή», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Μέρκελ. «Συμφωνήσαμε στην εφαρμογή του εμπάργκο όπλων. Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να αποφύγουν τις ένοπλες συγκρούσεις και τις παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης», τόνισε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γουτέρες.

Το ερώτημα είναι πως θα τα εφαρμόσουν όλα αυτά. Τινί τρόπω θα επιβάλλουν τη διατήρηση της εκεχειρίας; Όσο για το εμπάργκο, απλά να πούμε ότι υφίσταται - θεωρητικά - εδώ και χρόνια. Πρόκειται για κοροϊδία η οποία να δούμε πως θα επιβεβαιωθεί σαν διαπιστωθεί ότι η Τουρκία εξακολουθεί να ενισχύει τον εκλεκτό της στην Τρίπολη.

Μια φορά πάντως ο LNA κάνει λόγο για διπλωματική νίκη αφού η αποχώρηση του Ερντογάν, ο οποίος υπέστη πίεση από τον Μακρόν, δείχνει ότι δεν πήρε αυτό που επιθυμούσε.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail