Όσοι φωνάζουν για την απομόνωση της Ελλάδας, δεν έλεγαν "βούτυρο αντί για όπλα";

Το καμπανάκι κτυπά, εμείς το ακούμε; Η περιφρόνηση στις αρχές και τις αξίες έχει γίνει διαρκής στις διεθνείς μας σχέσεις και δυστυχώς δεν αναστατώνει κανέναν πια. Η Realpolitik είναι μια έννοια που έχει παραμορφωθεί από τους νεοέλληνες για να συγκαλύψει ένα είδος συνενοχής με τις καθεστωτικές πολιτικές. Το πρόσχημα είναι πάντα το ίδιο: η σταθερότητα και η ασφάλεια.

Μήπως όσοι σήμερα παραπονούνται για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τα διεθνή φόρα για τη Λιβύη είναι οι ίδιοι που φώναζαν για "βούτυρο αντί για όπλα"; Μήπως είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν καμία στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας πουθενά; Μήπως είναι οι υπερασπιστές της απόσυρσης των αμερικανικών βάσεων από την Ελλάδα;

Είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτό το πρόσχημα της ειρήνης και επιχειρούν μια ιστορική αναδρομή σε παλαιότερες δεκαετίες και δείχνει ότι τα διδάγματα της ιστορίας δεν είχαν καμία επίδραση. Όμως είναι ένα λανθασμένο όραμα που θα καταλήξει σε απόλυτη αποτυχία. 

Όταν υποστηρίζεις τέτοιες πρακτικές στην Ελλάδα να είσαι σίγουρος ότι θα υποστείς σοβαρές συνέπειες. Για να καταλάβεις ρίξε μια ματιά στο χάρτη για να καταλάβεις που βρισκόμαστε!

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail