Οι φυλές της Λιβύης έχουν το καλύτερο όπλο: Έκλεισαν τα πετρέλαια και τώρα δεν υπάρχει χρήμα για τρομοκράτες

Freepen.gr - "Ο αποκλεισμός μεγάλων λιβυκών πετρελαϊκών λιμένων καταστρέφει την οικονομία μας και πρέπει να επιλυθεί γρήγορα", δήλωσε ο Σαντίκ Αλ Καμπίρ, κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας με έδρα την Τρίπολη στο Reuters την Παρασκευή.

«Το πετρέλαιο αντιπροσωπεύει το 93-95% των συνολικών εσόδων και καλύπτει το 70% των συνολικών δαπανών. Αυτή είναι μια σφαίρα στο κεφάλι, που θα βλάψει τη Λιβύη και το λαό της Λιβύης», δήλωσε ο Σαντίκ Αλ Καμπίρ σε συνέντευξή του στο Λονδίνο. «Ελπίζουμε πραγματικά ότι η κρίση θα επιλυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, επειδή βλάπτει όλους».

Ορισμένες φυλές της Λιβύης στην Κυρηναϊκή και το Φεζάν έκλεισαν τα πεδία πετρελαίου και τα λιμάνια σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης της Τρίπολης με επικεφαλής τον Fayez al-Sarraj.

Ο Σέικ Σαλέχ Αλ-Ατιούς, ένας από τους πιο εξέχοντες φυλετικούς ηγέτες στη Λιβύη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση al-Sarraj, η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου και η Κεντρική Τράπεζα της Τρίπολης χρησιμοποιούν τα έσοδα από το πετρέλαιο για να χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο και να φέρουν μισθοφόρους από τη Συρία και την Τουρκία με τεράστια ποσά, ενώ εκατομμύρια Λίβυοι υποφέρουν από κρίση ρευστότητας και κακές υπηρεσίες σε διάφορους τομείς.

"Τα έσοδα από το πετρέλαιο πρέπει να κατανέμονται δίκαια σε όλους τους Λίβυους και να μην αποτελούν ένα χαρτί στα χέρια εξτρεμιστικών πολιτοφυλακών στην Τρίπολη".

"Η πολιτική εκμετάλλευσης των εσόδων από πετρέλαιο για τη χρηματοδότηση των συγκρούσεων που είχε χρησιμοποιήσει το καθεστώς του Καντάφι πρέπει να σταματήσει και οι αρχές στην Τρίπολη πρέπει να τερματίσουν τη διαφθορά και να χρηματοδοτήσουν τρομοκράτες για να σκοτώσουν τους Λιβύους με δικά τους χρήματα", κατέληξε ο Αλ-Ατιούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail