Από πού κι ως πού μη κρατικό ίδρυμα συνομιλητής του πρωθυπουργού στα εθνικά ζητήματα;

Πριν λίγες ημέρες διέρρευσε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είχε μία μυστική σύσκεψη με το ΕΛΙΑΜΕΠ και κυβερνητικά στελέχη για τα ελληνοτουρκικά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ βλέπουμε ότι "Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) είναι ένας ανεξάρτητος, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός παραγωγής έρευνας, ιδεών και προτάσεων πολιτικής, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1988.....Το ΕΛΙΑΜΕΠ διοικείται από 13-μελές Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες με διαφορετικό επαγγελματικό υπόβαθρο....Το Ίδρυμα έχει θεσπίσει Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας συμβάλλουν στην ενίσχυση της παρουσίας του ΕΛΙΑΜΕΠ σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο".

Της Ελένης Παπαδοπούλου
Στην σελίδα του (https://www.eliamep.gr/governing-bodies/#sec_board-of-directors) βλέπουμε διάφορα ονόματα, όπως αυτά του Βερέμη και του Παπαχελά στο Δ.Σ., του Τσίμα, της Χούκλη, του Καλύβα, του Μαραντζίδη, της Λυμπεράκη στην Συμβουλευτική Επιτροπή, του Μαζάουερ στη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή. Ανάμεσα στους χορηγούς η Γερμανική Πρεσβεία.

Το Ιδρυμα αυτό κάνει λέει έρευνες για την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική, την μετανάστευση, τον πολιτισμό, την ταυτότητα και την θρησκεία, ενώ έχει φτιάξει και ένα παρατηρητήριο για την κρίση.

Οι έρευνες, αν κρίνω από τους τίτλους τους, είναι καθαρά πολιτικά υποκινούμενες και ακολουθούν το δόγμα αφανισμού κάθε έθνους και εθνικής κυριαρχίας, ενώ είναι εντελώς επικίνδυνες για την Ελλάδα. Κοινώς αυτό το ίδρυμα στην Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει κάτι να προσφέρει, αλλά ενεργεί εις βάρος της ξεκάθαρα.

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής. Από πού κι ως πού ένα ίδρυμα μη κρατικό, με ιδιώτες και χορηγούς γίνεται συνομιλητής κυβερνήσεων σε σοβαρά εθνικά ζητήματα; Τί είναι το ΕΛΙΑΜΕΠ και η γνώμη του έχει τόσο βάρος, ώστε να συνομιλεί με κυβερνήσεις;

Από πού κι ως πού αυτοί οι τύποι έχουν αποκτήσει τεράστια φήμη, χωρίς κανένα ουσιαστικό σοβαρό ερευνητικό έργο, και έχουν τεράστια πολιτική επιρροή;

Αν δεν είναι αυτό παραμάγαζο και παρακράτος, ένα ιδιωτικό ίδρυμα που τολμά να έχει και ως τίτλο ότι είναι "ελληνικό" και ότι ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής, τότε τί είναι;

Από πότε πιστοποιούνται ιδρύματα να ασκούν εξωτερική πολιτική για την χώρα; Είμαστε σοβαροί;
Αυτό έπρεπε να έχει κλείσει χτες και οι ερευνητές και οι καθηγητάδες του να πάνε να κάνουν έρευνα στα Πανεπιστήμια.

Αντε να τελειώνουμε με τα παραμάγαζα επιτέλους.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.