Ο Πρόεδρος του Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για την πρόκληση της κατάρριψης του αεροσκάφους

Freepen.gr - Μιλώντας σε συνέδριο για τη γεωργία, που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη την Τρίτη, ο Ιρανός Πρόεδρος Ρουχάνι δήλωσε ότι τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο των επιβαινόντων επί του ουκρανικού αεροσκάφους που έπεσε κοντά στην πρωτεύουσα στις 8 Ιανουαρίου "έχουν τις ρίζες τους στις ΗΠΑ και πως ήταν οι ΗΠΑ που προκάλεσαν ένα τέτοιο περιστατικό να συμβεί" αναφέρει το πρακτορείο tasnimnews.com.

Ωστόσο, είπε, αυτό δεν θα εμποδίσει το Ιράν να εξετάσει όλους τους παράγοντες πίσω από το αεροπορικό δυστύχημα.

"Ως εκπρόσωπος του ιρανικού έθνους και του πρόεδρος, θα το παρακολουθήσω και θα ενημερώσουμε τον λαό για τα αποτελέσματα που θα φτάσουμε στα επόμενα στάδια", δήλωσε ο Ρουχάνι.

Συνεχάρη επίσης τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις για την παραδοχή ότι έκαναν λάθος και ζήτησε συγνώμη στους ανθρώπους, τονίζοντας ότι η ευθύνη δεν θα μπορούσε να πέσει σε ένα μόνο άτομο.

"Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το συμβάν έχει συμβεί ακούσια, αλλά θα πρέπει να είναι σαφές ποιες συνθήκες οδήγησαν στο περιστατικό", πρόσθεσε ο πρόεδρος.

«Η ιρανική κυβέρνηση αισθάνεται υπεύθυνη για τους αγαπημένους ανθρώπους και για τους υπηκόους άλλων χωρών και θα εκτελέσει όλα τα νομικά της καθήκοντα. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι πολίτες μας πρέπει να λάβουν τη διαβεβαίωση ότι τέτοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν ξανά», πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail