Όταν φτάνεις στο σημείο μέχρι κι η Φώφη να σου ζητά να πάψεις να είσαι "προβλέψιμα πρόθυμος πριν να είναι αργά"

Απόσπασμα από τη συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ και τον Δημήτρη Χόνδρο:

- Δηλώσατε ικανοποιημένη από την ενημέρωση που σας παρείχε ο Πρωθυπουργός για τα εθνικά θέματα. Ωστόσο χρησιμοποιείτε αυστηρούς τόνους στην κριτική σας για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του. Τι παραπάνω θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει;

Δεν δήλωσα ικανοποιημένη και δεν θα μπορούσα να είμαι. Οι κατ’ ιδίαν ενημερώσεις του Πρωθυπουργού δεν αντικαθιστούν τη βαρύτητα του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, που έπρεπε να είχε προηγηθεί, για να αποκρυσταλλωθεί η εθνική γραμμή και να σταλεί ενιαίο μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας. Η εικόνα από τις ΗΠΑ αποτέλεσε πηγή προβληματισμού, ενώ οι εξελίξεις τείνουν στη δημιουργία τετελεσμένων με απούσα την Ελλάδα. Γύρω από την κατάσταση στη Λιβύη που έχει πια για εμάς ζωτική σημασία μετά την παράνομη συμφωνία με την Τουρκία, εξελίσσονται πρωτοβουλίες που έχουν την Ελλάδα προκλητικά και προσβλητικά θα έλεγα στο περιθώριο. Μετά την συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν με τους αντιμαχόμενους Λίβυους ηγέτες ακολουθεί η συνάντηση στο Βερολίνο 11 χωρών όπου η Ελλάδα που θίγεται, δεν προσκλήθηκε καν ως παρατηρητής. 

Με αυτά τα δεδομένα ο κίνδυνος να διευθετηθεί η κατάσταση στη Λιβύη με την παράνομη συμφωνία με την Τουρκία υπαρκτή, είναι μεγάλος. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει. Να κινηθεί η Κυβέρνηση αποτελεσματικά ώστε να τους βάλει όλους προ των ευθυνών τους. Καμιά λύση για τη Λιβύη δεν πρέπει να γίνει δεκτή από την Ελλάδα χωρίς κατάργηση της παράνομης συμφωνίας με την Τουρκία. Μπορεί να υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις ότι στις κατ’ ιδίαν επαφές της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού με τους φίλους και συμμάχους μας ακούγεται η φωνή μας αλλά τα αποτελέσματα δεν το επιβεβαιώνουν. Αντιθέτως δικαιώνουν δυστυχώς την επισήμανση μας ότι φαινόμαστε δεδομένοι άνευ όρων. Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πάψει να είναι τόσο προβλέψιμα πρόθυμος πριν να είναι οριστικά αργά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail