Ένα εφιαλτικό σενάριο για τον κορονοϊό

File: Noel Celis/AFP
Η Ελλάδα είναι τουριστικός προορισμός και δέχθηκε 33 εκατομμύρια επισκέπτες το 2018.
Ανεξάρτητα από τις τουριστικές επισκέψεις, κάθε μήνα την επισκέπτονται αεροπορικά 500.000 ‘Ελληνες, που δουλεύουν λόγω της κρίσεως σε χώρες του εξωτερικού.

Του Son Ofeon

Με βάση τα δεδομένα αυτά είναι μάλλον απίθανο να μην μας επισκεφθεί τουλάχιστον ένας φορέας του κορονοϊού, ανεξάρτητα από όσα μέτρα προστασίας είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε. Yπόθεση εργασίας:

O κορονοϊός μολύνει 'Ελληνα ή ξένο τουρίστα στο Χονγκ Κονγκ και αυτός στη συνέχεια επισκέπτεται την Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι κατά μέσο όρο κάθε ασθενής κολλάει 1,4 άλλους ανθρώπους και ο ιός έχει θνησιμότητα 4%.

Επομένως, σε 18 ημέρες οι δυνητικά μολυσμένοι θα είναι 2,4^18= 16.749.953 άνθρωποι και ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τον πληθυσμό της Ελλάδας.

Η πρώτη πόλη που δυνητικά θα πληγεί θα είναι η Αθήνα και ο Πειραιάς με συνολικό πληθυσμό 3,181,872 άνθρωποι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Στον πληθυσμό αυτό αντιστοιχούν 127.275 δυνητικά νεκροί.

Αναμένεται η μόλυνση να αρχίσει από τα προάστια της Αθήνας, όπου είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα νοσοκομεία. To πιο επικίνδυνο σημείο για μόλυνση είναι οι χώροι εισαγωγής των νοσοκομείων, όπου συνωστίζονται ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, αλλά και ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ τους.

Η συνηθέστερη περιοχή μόλυνσης είναι τα προάστια, που διασχίζονται από το μετρό και ιδιαίτερα η γραμμή από το Ελευθέριος Βενιζέλος ως και το Μοναστηράκι, καθώς έχουν ανταποκρίσεις δίπλα σε μεγάλα γενικά νοσοκομεία.

Το συνηθισμένο profile δυνητικού θύματος είναι άτομο άνω των 60 ετών με καρδιαγγειακά προβλήματα ή αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι πληροφορίες για την νοσηρότητα αντλήθηκαν από το παρακάτω άρθρο

ΥΓΣ: H νοσηρότητα για την Ελλάδα αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από 4%, καθώς η μέση ηλικία του πληθυσμού στην Κίνα είναι 37,4 έτη, ενώ στην Ελλάδα 44,5 έτη.

Μακάρι οι καιρικές συνθήκες να βελτιωθούν για το επόμενο 18ήμερο ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail