Τούρκοι παρενοχλούν ψαράδες στα Ιμια - "Καραγκιόζηδες εδώ είναι Ελλάδα" απαντούν οι αλιείς μας

Freepen.gr - Τούρκοι λιμενικοί παρενοχλούν ψαράδες στα Ιμια πλησιάζοντας τους με φουσκωτό σκάφος ζητώντας τους να αποχωρήσουν διότι "εδώ είναι τα νησιά Καρντάκ [Ιμια]". Οι Ελληνες ψαράδες τους υποδέχονται φωνάζοντας "Καραγκιόζηδες" και ανταπαντώντας πως "εδώ είναι Ελλάδα".

Οι Τούρκοι ζητούν επιτακτικά την αποχώρηση των ελληνικών ψαράδικων και τραβούν φωτογραφίες. Το ελληνικό λιμενικό ειδοποιείται και σπεύδει στο σημείο. Ωστόσο οι Τούρκοι έχουν εξαφανιστεί.

Μιλώντας στο Open ο Αντώνης Βαβλάς, ιδιοκτήτης του αλιευτικού "Καπετάν Αριστείδης" περιγράφει γλαφυρά την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το «κυνήγι» της τσιπούρας που διαρκεί περίπου μέχρι τις 20 του Γενάρη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail